[]

Hiç kpss'ye girdiniz mi?

strawpoll.com
Ben çok afedersiniz memur olacağıma hamallık yapmayı tercih edenlerdenim. Postacısından vezne memuruna kadar tiksindirici bir auraları var. Bir tek tabiplere saygı duyuyorum, insan demeye haya edeceğim varlıkları tedavi etmekle uğraşıyorlar.



 
Bir kere girdim ancak üniversitede son hazırlanmadan tamamen sürü psikolojisi sonucu girdim. Hiç memuriyet düşünmedim, hiç de hazırlanmadın. Sıfır pişmanlık.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (01.06.24 13:12:54) 
memuriyete bakış açınız eksik ve de hatalı. memuriyet sadece vezneci tarzındaki kişiler ve doktorlardan ibaret değil. kariyer memurluklar var kpss ye ek olarak özel sınavlarla giriliyor ve dil puanı vs. gibi ek şeyler isteniyor. daha anlamlı işlerle uğraşıyorlar, yurtdışı olanakları oluyor. bakanlılar, afad ve şu an aklıma gelmeyen bir dolu kurum kariyer uzman alıyor.

dışişlerindeki diplomatlar da memur..hayal bile edemeyeceğiniz güzel ülkelere gidip dolar bazla çok tatlı maaşlar alıyorlar, stratejik işler yapıyorlar, yetmiyor uluslarararası kuruluşlarda güzel pozisyonlarda görevlendirilebiliyorlar network de bonusu

ösym ile işbirliğinde devlet kurumlarının kontenjanı dahilinde avrupa ya da abd de master doktora yapıyorsunuz burslu devletin himayesinde ve döndüğünüzde o kurumlarda mesleğnizle ilgili çalışıyorsunuz uzman memur olarak..

yukarıda saydığım pozisyonlarda "memur" olup özel sektöre taş çıkaracak kalibrede olan insanlar ve ve özel sektörün asla sunamayacağı imkanlara erişebiliyorlar. tabi ki fırsat eşitliği, garanti değil..

tabi ki burası türkiye her şeyin en kötüsü de olabilir. ben genç, çocuksuz falan olsam en başta şu ösym ve kurumların işbirliği ile olan yurtdışında burslu yüksek lisans ve akabinde kadrolu olaya bakardım.
  • iwillsee  (01.06.24 13:42:01) 
memur olmayan hamal oluyo zaten (memurum)


  • ala09  (01.06.24 13:45:37) 
tabi ki girdim. memurlar türkiye'nin kaymak tabakasıdır. istemiyor olmanı anlarım ama genellemen yanlış. kim istemez dış işleri bakanlığında diplomat olmayı. yurtdışında en güzel imkanlarla yaşarsın. savcı, hakim, hava trafik kontrolü, ziraat bankası şube müdürü, pilot yüzbaşı ve daha nice havalı meslekler var. en olmadı anadolu'nun her hangi bir şehrinde düz memur olsan bile statün ve gelirin harika.


  • abelardo  (01.06.24 13:57:12) 
Yeni mezun olduğum zamanlarda bir defa girmiştim. Bayağı yoğun bir hazırlık süreci geçirdim, hem çalışıp hem sınava hazırlanmam mümkün değildi. Ben tabii öğretmenlik için girilen tarafından bahsediyorum. Çok gönüllü muydum devlet okullarında öğretmen olmaya? Pek değil. Ücretli öğretmenlik yaptığım sıralarda devlet okullarında çalışmanın çok da bana göre olmadığını anlamıştım ama özel kurumlarda öğretmenlik yapmaktan kat kat iyiydi. Sonuç olarak sınavı kazanamadım, tekrar o hazırlık sürecine girecek kuvveti de bulamadım kendimde. Kazansam ne olurdu? Çok da severek yapmadığım bir isim fakat her ay düzenli yatan bir maaşım, bir duzenim, ne bileyim bir yeşil pasaportum ve onlarca özlük hakkım olurdu. Ve epeyce boş vaktim. Demek istediğim, bazı sektörler için devlet memurluğu inanılmaz cazip bir seçenektir. İyi kötü ayaklarının üstünde durabilmeni sağlar. Öyle siyah-beyaz bir mevzu değil.


  • sekizdokuzon  (01.06.24 14:19:27) 
Şunu eklemeyi unuttum: örneğin bizim sektörde atanmış öğretmen klas sahibi bir insan oluyor. Boş zamanlarında özel bir kurumda çalışmak isterse deneyimine ya da yeteneklerine bakılmaksızın atanamamis meslektaşından çok daha iyi paralar teklif edilir, el üstünde tutulur. Bunu gören atanamamis öğretmenler de elbette atanabilmenin bir yolunu arıyorlar. Sıkıcı bir memur mu olacağım diye düşünülmez, zaten insanlar karnını doyurma peşinde, imaj kaygısı karar verirken o kadar da dikkate alınan bir şey değil.


  • sekizdokuzon  (01.06.24 14:23:01) 
Türkiye'de öyle bir düzen var ki sanki her yol kpss'ye çıkıyor. İş bulamadın kpss, özel sektör zor geldi kpss. Öyle saçma bir döngü. Bir taraftan da hak veriyorum insanlara. Birkaç sene öncesine kadar memur olmayanlara vatan haini muamelesi yapılıyordu neredeyse. Şimdi herkes memur düşmanı oldu. Çok saçma bir ülkede yaşıyoruz gerçekten. Yazılacak çok şey var da. Bu düzen bitse keşke.


  • nothing in my way  (01.06.24 14:46:36) 
Girdim. Şimdiki aklım olsa 4 yıllık okumazdım, 2 yıllık okuyup güzel bir şehre atanırdım. Özelde resmî tatilde işe gittim. Cumartesi işe gittim, fazla mesai ücreti almadım. Her memurluk iyi değil ama iyi memurluk konforlu.


  • dissendium  (01.06.24 14:57:14) 
Girmedim.

Istifa edemeyecegim bir yerde calismak bana göre degil. Memurluktan istifa edince geri dönemiyorsun falan.. özel sektörde isi begenmiyorsan imkan varsa is değiştirmek daha kolay
  • robert bosch  (01.06.24 15:24:31) 
tiksindirici aurası olan bir memur olmak hayalimdi, şimdi bile verseler tepmem valla. kpss 70 i geçemediğim için olamadım.


  • geveze yazar  (01.06.24 16:08:25) 
Memurlar bu ulkenin kaymak tabakasi. Parani al gec. Ayin biri de paran yatiyor.

Disislerine memur olmak icin zaten torpil gerekiyor. Kac turk büyükelçiliğinde calisan o goreve layik kisi gordunuz?
  • Kahvedesu  (01.06.24 16:09:47) 
Evet. Mezun olduğum sene, hiç çalışmadan, öylesine girdim. 95,5 aldım. Kullanmadım.


  • gabe h coud  (01.06.24 16:24:26) 
Girmedim. Benlik bir tarafı yok.
Yalnız bütün memurlari genellemek yanlış. Buna ek olarak o insanlar olmasa devlet isleriniz de yapılamaz.
Her ülkede boş memurlar var ama işini çok iyi yapan kişiler de var ve işleri boş değil.
  • logisticsmanager  (01.06.24 16:49:36) 
Annem çok ısrar ettiği için lise ve önlisans mezunu sınavlarına girmiştim.
Birinde 89, diğerinde 96 aldım; ilk cümlene harfiyen katıldığım için tercih falan yapmadım.

  • norek  (01.06.24 16:58:19) 
üniversitedeyken lise kpss'sine girmiştim. mezun olunca üniversite kpss'sine girmeden rotasyonla başka yere geçerim diye. mülakatta ultra saçma sorularla (elemek için) elediler. bir daha da girmedim. özel sektörde mühendisim şimdi.

yalnız kpss'ye giren herkes vezne memuru olmuyor. çok güzel pozisyonlar var. takip etmek gerek.
  • tabudeviren  (01.06.24 18:06:35) 
Bence memurluk meslek tatmini olarak özel sektörden iyi yaa. Özel sektörde kendi işin değilse eninde sonunda birinin kârı için çalışıyosun. Memur olunca işinde enn beceriksiz memur bile olsan iyi kötü bir kişinin faydasına iş yaptığında bizzat halk için iş yapmış oluyosun. Hele işinde iyi bir memursan (ki doktorlar dışında da pek çok işinde iyi memur tanıdım farklı meslek gruplarından) bunun sağladığı mesleki tatmini bulmak özelde çok zor diye düşünüyorum.

Memur anne babanın memur çocuğuyum ama doktor olduğum için tus'a girdim kpss yerine tabii. Kpss'ye keyfi bi giresim var bi ara ama, genel yetenek olan kısmı çok keyifli duruyor :D
  • nundu  (01.06.24 23:48:03) 
benim elimdekini hic yeterli gormedigim, hep surekli daha fazlasini istedigim icin bana gelmez. emeklilik falan da umrumda degil cunku bana para simdi lazim..


  • cooperr  (02.06.24 01:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.