[]

2018'de açılan icra dosyası borcunu ödemezsem ne olur?

Trafikteki küçük bir kazadan dolayı abime açmışlar. Şu an 10.000 TL borç gözüküyor sistemde. Abim itiraz etmemiş. Şimdi de ödemeyeceğini söylüyor. Abim emekli ve emekli maaşından tahsil edemzler, kanun çıktı, diyor.

Bu borcu ödemezse sonu ne olur acaba? Haciz falan gelir mi? Bu konuda devlette danışabileceğimiz bir birim var mı (hakkımız olan). Yoksa özel avukaya mı danışmalıyız?


Dosya Bilgileri
Türü İlamsız Takip
Yolu Genel Haciz Yoluyla Takip
Şekli ÖRNEK: 7 İlamsız Takiplerde Ödeme Emri - Eski No: 49
Dosya Durumu Açık

 
abi ödeyin geçin, dünyanın bin bir türkü hali var. yalnız şöyle bir şey de var: uyap'ta gördüğünüz borç, icra dairesine farklı çıkabiliyor. yani durumu(nuz) iyi değildir belki ve icrada çok daha büyük bir rakam çıkarsa artık o size kalmış diyorum...


  • malheiros  (31.05.24 18:33:06) 
Yani 2018den beri bi şey olmamış ne olacak artık. Emekli maaşına haciz gelmez ama başka bankada parası varsa haciz gelir evi arabası varsa bunlara haciz koyarlar. Başka ne olacak işte klasik şeyler.


  • turuncu tonlarda  (31.05.24 21:06:07) 
bu kadar küçük olmasa da devletin alacaklı olduğu bir borçtan ötürü yüce devletimiz bir gecede ihbarname bile yollamadan elektronik hacile tüm banka hesapları ve varlıklarımıza e haciz yolladı ve hayatımız kaydı.. sonuç olarak belki emekli maaşınıa gelmez ama bu adamın hiç mi banka hesabında para olmayacak dijitalde kayıtlı varlığı olmayacak..devlet bazen bu borçları asla unutmaz. benim yaşadığım olay bende korkunç bir fobi oldu hayatım boyunca


  • iwillsee  (31.05.24 21:17:57) 
Avukata danışmakta fayda var. Bu arada borç devlete değil, şahsa diye anlıyorum. Abinize usülüne göre tebligat yapılmış mı? Yapıldıktan sonra 1 hafta içinde itiraz etmesi gerekiyor. Ayrıca icra konusu nedir? Kazanç kaybı gibi bir şey mi?

Bende de 2021'den kalma var böyle bir icra takibi. Tebligat yapabilseler haksız bir talep olduğu kanaatindeyim ve itiraz edeceğim. Ancak yurtdışında olduğum için tebligat yapmayı nedense başaramadılar bir türlü. Dosya kapanmasın diye 5-6 ayda bir dosya hareketi oluyor, daha başka bir ilerleme olmuyor.
  • mbond  (31.05.24 22:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.