[]

"Rampaya girin" sözünden ne anlıyorsunuz?

Google Maps bazen kafayı yedirtecek duruma getiriyor beni.

Anayoldan sapağa girmişsiniz, sonrasında aynı açıda, aynı eğimde, birbiriyle tamamen denk görünen yolda sadece "rampaya girin" diyor.

Yav bari "sağdaki rampaya gir" falan de, yön belirt.

Kaç defa yolu kaçırdım bu yüzden.

Sonunda Yandex'e geçicem.

Siz ne yapıyorsunuz bu durumda?

Haritaya zoom yapıp sağ mı sol mu acaba diyecek serbestlik de olamıyor bazen yollarda.

 
google hanım'ın "rampa" dediği şey bağlantı yolu.

rampaya girin'den önce "üç yüz metre sonra rampaya doğru sağa dönün" gibi bir şey diyor. sağ kısmını oradan alıp, rampaya girin dediği yerde de giriyorum ben.

yandex'in de aynı saçmalıkta ifadeleri var.
  • kibritsuyu  (31.05.24 18:16:33) 
Ses kapali kullaniyorum ben, gozumle bakiyorum saga mi sola mi verdigine. (Bir de sol ustteki oklar baya yardimci oluyor kritik donemeclerde.)


  • brkylmz  (31.05.24 18:19:09) 
ses kapalı kullanırım. görselden anlaşılıyor zaten. görselden anlamıyorsan sorun sende..
sağ mı sol mu olduğunu gösterir

ayrıca sesli derken de rampaya doğru sağa sola dönün diyor. ya da düz ilerleyin vs diyor
  • jelly bear  (31.05.24 18:24:05) 
google maps konuştuğunda mutlaka ekrana bir göz atıyorum. orada sağa mı sola sapacağın ya da düz mü gideceğin hatta hangi şeride geçmen gerektiği oklarla gösteriliyor zaten. benim kafamı karıştırmıyor hiç.


  • sir gawain  (31.05.24 18:49:05) 
yandexin navigasyonu da konusması da daha iyi bence.


  • abelardo  (31.05.24 19:04:57) 
bu yüzden yandex'e geçtim. önümde yol 3'e ayrılmış, sol yokuş aşağı, orta rampa, sağ rampa. ekrandan bakınca rota kalın mavi olduğu için hangi ayrımdan derken yolu kaçırıyordum.

Ters yöne sokmaya çalışıyor, u cekilmesi yasak yerden u çektirmeye çalışıyor, ortada refüj varken sola döndürmeye çalışıyor, düz yolda giderken boş yere yan yola sokuyor, illallah dedirtti artık.
  • kimlanbu  (31.05.24 20:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.