[]

Gaziantep de görülecek ne var?

Bir günlük seyahat. Müze hariç.




 
görülecek şey yok müze hariç, gömülecek çok şey var ama :) gömdüğün yerler de tarihidir, yerken gezip görmüş olursun. bakırcılar çarşısı da ilgini çekebilir, değişik değişik ürünler var. hatta bir dükkan var full bilmece/bulmaca şeyler var ahşaptan yapılma, japonlardaki gibi.


  • numlock  (31.05.24 16:38:51) 
metanet çorba
beyoğlu katmer
boztoprak baklava
  • Pertev nail  (31.05.24 16:39:59) 
bey mahallesinde yuruyus yapip lebowskide icebilirsiniz


  • ala09  (31.05.24 16:50:54) 
Almacı pazarı belki. Kavaklık ve botanik park da olabilir.


  • Amaranta ursula  (31.05.24 21:28:14) 
Chatgpt:

Sabah
Metanet Lokantası:

Saat: 08:00 - 09:00
Detaylar: Güne enerji dolu başlamak için meşhur Metanet Lokantası'nda beyran çorbası içebilirsiniz. Bu geleneksel lezzet Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezidir.

Bakırcılar Çarşısı:

Saat: 09:00 - 10:30
Detaylar: Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep'in geleneksel el sanatlarını ve bakır işçiliğini görebileceğiniz harika bir yer. Burada hem alışveriş yapabilir hem de ustaların işlerini izleyebilirsiniz.

Tarihi Gümrük Hanı:

Saat: 10:30 - 11:30
Detaylar: Bakırcılar Çarşısı'na çok yakın olan bu han, Osmanlı döneminden kalma bir yapı. Burada kahve molası verebilir ve tarihi atmosferde dinlenebilirsiniz.

Öğle

Tahmis Kahvesi:

Saat: 11:30 - 12:00
Detaylar: 1635 yılından beri hizmet veren Tahmis Kahvesi'nde menengiç kahvesi içebilirsiniz. Atmosferi çok güzeldir.

Elmacı Pazarı:

Saat: 12:00 - 13:00
Detaylar: Gaziantep'in meşhur baharatlarını ve yerel ürünlerini bulabileceğiniz bir pazar. Burada alışveriş yaparken Gaziantep'in lezzetli yiyeceklerine dair birçok şey keşfedebilirsiniz.

Öğle Yemeği: İmam Çağdaş:

Saat: 13:00 - 14:30
Detaylar: Gaziantep'in ünlü restoranlarından biri olan İmam Çağdaş'ta kebap, lahmacun ve baklava gibi yerel lezzetleri tadabilirsiniz.

Öğleden Sonra

Gaziantep Kalesi:

Saat: 14:30 - 15:30
Detaylar: Şehrin merkezinde yer alan kale, Gaziantep'in tarihi hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir yer. Kale etrafındaki surlar ve manzara çok etkileyicidir.
Bedesten:

Saat: 15:30 - 16:30
Detaylar: Alışveriş için güzel bir nokta. Antikalar, el sanatları ve yerel ürünler bulabilirsiniz.

Akşamüstü

Zincirli Bedesten:
Saat: 16:30 - 17:30
Detaylar: Gaziantep'in geleneksel çarşılarından biri. Burada gezebilir ve hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

Akşam

Akşam Yemeği: Kebapçı Halil Usta:
Saat: 18:00 - 19:30
Detaylar: Gaziantep kebabını tadabileceğiniz bir diğer ünlü mekan. Özellikle küşleme kebabı tavsiye edilir.
Bu plan, Gaziantep'te bir gün içinde hem tarihi ve kültürel yerleri görmenizi hem de şehrin meşhur lezzetlerini tatmanızı sağlayacak. Keyifli gezmeler!


Ek olarak, Cumba veya Künefehan'da künefe mutlaka yenmeli.
Antep kalesini gezerken Beyazhan Restoran'ın içi gezilmeli. İçinde eski halinin fotoğrafları ve dibinde kuyular, mağaralar falan var.

Nohutçu Recep Usta'da nohut durum yenilmeli.

Yöresel lezzetler çeşitli olsun hepsini bir yerde tadalım derseniz de adres yesemek veye mutfak sanatları merkezi.
  • ananiyimioguz  (31.05.24 23:10:07 ~ 23:18:09) 
Zeugma var mesela. Gerisini arama motoruna sorun bir zahmet!


  • doharkoman  (31.05.24 23:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.