[]

Tespih nereden alınır? (İnternet-ankara-istanbul)

Hiç hesapta yokken babamın tespihlerinden birini denedim ve üç dört gündür elimden bırskmıyorum. Kitsp okurken ya da bomboş durup hayal kurarken eşlik etmesi çok iyi geliyor. Şimdiye kadar ilgim de yoktu, dolayısıyla nereen edinirim bilemiyorum.

Başlangıç seviye fiyatlarında ama parasının hakkını veren, taarım olarak gözüme güzel görünen modelleri nasıl bulabilirim? Öncelik internet ama bu iş için belli noktalar varsa ankara-istanbulda fiziki yerler de olur.


 
Hacı Bayram


  • heritage  (30.05.24 22:16:04) 
Valla bence yol yakınken dönün bu sevdadan ama ille de konum derseniz Altındağ'da Denizciler caddesinde duymuştum.


  • Amaranta ursula  (30.05.24 22:19:45) 
@amanta ursula neden kötü bir bağımlılıktan bahseder gibi bahsettiniz?


  • kel aynak kusu  (30.05.24 23:08:54) 
istanbul yolunda açık cezaevi satış mağazası var. orda baya var. oltu taşlı, işlemeli gibi.


  • tolgan  (30.05.24 23:12:38) 
on yargilar kel aynak on yargilar. tespihle yeni bir sosyal ortama girme derim. ben amerika'da tespihi cikarip tutabiliyorum elimde ama turkiye'de yapamam. yakin arkadaslarim disinda kimseye gostermem cunku hemen damgalarlar.

ben de seviyorum elimde olmasinin verdigi enerjiyi. kitap okurken falan tutarim.

ankara'da tespihci muharrem var meshur. daha ucuzunu da ulus'ta dolassan bulursun.
  • antikadimag  (30.05.24 23:30:36 ~ 23:31:03) 
El yapımı tesbihçiler var. Biri benim arkadaşım, aynı zamanda çok iyi bir neyzendir. İstersen irtibat kurayım.


  • muhayyer divan  (31.05.24 00:04:02) 
Mercan yokuşu, İstoç, Kapalıçarşı. Önyargıları dikkate almayın.


  • doharkoman  (31.05.24 01:39:38) 
bir süredir ben de tesbihe merak sardım. internetten olmaz diye düşünüyorum, çünkü ele oturuşunu hissetmek, deneyerek almak gerekir bence.

bu arada, tanelerin kesim tiplerine göre de kullanımdan aldığınız keyfi değiştirir. ben arpa kesim denilen, uzun ve oval kesim türünü daha seviyorum.

ucuz plastik 50-100 tl'den başlayıp bir kaç 10 bin seviyesine kadar tesbih bulmak mümkün.

en sevdiğim : ibb.co (sıkma kehribar, arpa kesim)
  • altinci nesil caylak  (31.05.24 10:10:53 ~ 10:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.