[]

Arabayı Self yıkamanın püf noktaları neler

Kendim benzinciye gidip yıkayayım diyorum ama nasıl yapılıyor su girmemesi gereken bi yere su gider de araca zaRar verir miyim diye de düşünmüyor değilim. Var mı püf noktaları şurayı şöyle yıka buraya su değdirme falan gibi




 
kaputu açıp su tutmadığın sürece sorun olmaz. camlar da kapalı tabii ki. her yere dilediğince su sıkabilirsin.

önce suyla ıslat. sonra köpükle. süngerle köpüğü çitile. sonra tekrar suyla durula. arabanın dibine girme 30-50 cm uzaktan püskürt en az.
  • jelly bear  (30.05.24 21:29:34) 
yeni modelli bir araba ise köpükten sonra fırça kullanma boyada kılcal çizikler oluşur.
çok yakından tutma zaten yukarıda da söylenmiş.

ayrıca fren kaliperlerinin ısındığı vakit su vurulmaması tavsiye ediliyor. (jantın içinde) o yüzden 1-2 saat araba kullandıktan sonra yıkamıyorum ben mekanikler soğukken yıkıyorum.
  • kirmizimsi  (30.05.24 21:41:49) 
Köpük nozulunu araca dik olarak tutacaksın, su nozulunu yandan, açılı tutacaksın. Bir de su nozulunu çok sağlam tut, savrulabilirsin ya da elinden kaçırabilir, ıslanabilir ya da araca vurup kaportaya zarar verebilirsin.

Köpükten sonra aracı iyice köpürtmek için araçta saplı bir fırça bulundur, o şerefsizler ufak bagaja sığmıyor, sapa vidalananından al.

En son ince silme işleri için araçta mikrofiber bezler bulundur.
  • Mirket  (30.05.24 21:44:46) 
koltukları kumaş ise öyle silerek temizlik falan olmuyor. ya elektrikli, ya da bataryalı küçük boy halı-koltuk yıkama makineleri ile temizlemeniz gerekiyor. arabalar çok toz alıyor, silince sadece yüzeyinde öylesine bir temizlik oluyor. koltuklar deri ise de paspaslar ve döşeme için alınabilir.


  • malheiros  (30.05.24 22:09:32 ~ 22:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.