[]

Depremlerde enkazdaki dolarlar altınlar

Bunlar ne oluyor? Evde saklanan maddi değerli eşya enkazda da aranıyor mu? Bulunması mümkün mü? Sahibi veya mirasçıları enkazı birilerine bir bedel karşılığı satıp al sen ara senin olsun diyorlar mı? Yoksa hiç bulunamıyor mu? “Kötü insanlar konvoylarla gelip yağmalıyor, bilek parmak kesip çalıyor”un ötesinde cevaplar bekliyorum ama gerçekten böyle oluyorsa onu da yazabilirsiniz tabii ki.




 
Spesifik örnek vereyim

Her ilde olduğu gibi sakaryada kuyumcuların toplandığı bir iş hanı vardı, bina çökünce işyeri sahipleri silahlarla ilk akşamdan itibaren nöbet tutmuşlardı
  • grimavi  (30.05.24 17:18:22) 
Can pazarının olduğu yer. Söylediklerinin hepsi oluyor.
Kurtarma heyetinin parşömen çaldığı bir ortamdan bahsediyoruz.
Daha ilk gece yağmalanan bir kuyumcu dükkanı olduğunu duymuşluğum var. Ne derece doğrudur bilemem.
  • Mirket  (30.05.24 19:49:14) 
izmit depreminde annemin emanetleri dayımın yıkılan dükkanındaki kasadaydı. 15 gün sonra falan enkaz kaldırılırken başında durdular bizimkiler, kepçe molozları atarken kasayı gördüler, kasa kenara çekildi zaten ezilmişti. içinde emanetler öylece duruyordu poşette. tutanak tutuldu sanırım, aldılar.


  • brkylmz  (30.05.24 20:37:46) 
Tespit edilenler tescil edilip muhafaza altına alınıyor. Bulunması mümkün mü ne demek bu şekilde yüzlerce kasa tonlarca altın bulundu hepsi yeddi eminde muhafaza altına alındı büyük çoğunluğu sahiplerine veya mirasçılarına teslim edildi. Otoritenin olmadığı yerde herşey olabilir rivayetler bitmez. Her duyduğunuza inanmayın. Yağma bir kenara asıl şunu sorgulayın 11 şehiri yerle yeksan olmuş Türkiye bu felaketin altından nasıl kalktı? Dünyada 100 yılın felaketi olarak adlandırılan bir felaketten kaç ülke bu kadar hızlı şekilde yaralarını sararak altından kalkabilir asıl sorulması gereken soru budur.


  • doharkoman  (31.05.24 00:31:09) 
@doharkoman

konuyu ne ara buraya çektin pes doğrusu. ben ne soruyorum, sen neye cevap veriyorsun? tik vermiştim ama geri alıyorum.
  • yedigimiztavuk  (31.05.24 00:32:43) 
Ayrıca
Sel yatağına ev yaparsan, ev de selden yıkılırsa buna felaket diyemezsin. Fay hattına imar uygulayıp yıkılırsan da felaket diyemezsin.
Japonyada 9 şiddetinde depremler oluyorken buna yüzyılın felaketi diyemezsin.
Gölcük depreminden bu yana deprem hazırlığı için vergi toplayıp depremle ilgili hiçbir hazırlık yapmazsan elimizden geleni yaptık diyemezsin.
Para toplamak için imar barışları yapıp gecekondulara ruhsat verirsen vebalden sıyıramazsın.
Depreme dayanıklı konut için kanunlar çıkarıp uygulamaz üç günlük apartmanları çökertirsen vah vah diyemezsin

Falan.
  • Mirket  (31.05.24 10:36:29) 
21. yüzyılda deprem felaket değil başka bir şeydir onu da siz tamamlayın


  • jülsezar  (31.05.24 10:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.