[]

Paris - İngiltere - Flixbus

daha önce kullanmıştım flixbus'ı ama uzun bi msafe için değildi. 2 sorum var;

1. Paris'ten ingiltereye geçerken vize vs. kontrolü nasıl oluyor? Yani bir sorun/sıkıntı yaşamayız demi? Fransa ve İngiltere vizemiz var.

2. 8 saat civarı sürüyormuş, gece gidip sabah inmeyi düşünüyoruz. Pişman olur muyuz sizce?

 
2015'te bi kere tam tersini yaptım, birkaç günlüğüne İngiltere'den Paris'e gidip geldim.

Yolculuk otobüs->Vapur->Otobüs oluyor. (Dover ve Calais'te kontrol vardı) Gümrüğe gelince otobüsten inip binaya giriyorsun(prefabrik falan mıydı tam hatırlamıyorum) Fakat sanki Fransa'dan çıkış damgasını vurdurduktan sonra aynı binada İngiliz memura vizemi gösterip girdim gibi hatırlıyorum. İkisi aynı yerdeydi sanki ama çok da emin değilim. İngiltere'den çıkarken mesela havalimanında bi çıkış işlemi damgası vs. yok, burada da damga yok ama bakıyorlar mıydı yine hatırlamıyorum.

Sonuç olarak havalimanı pasaport kontrolünden farklı değil. Fakat beni en çok sorgulayan İngiliz memur şans eseri (veya değil) burada denk gelmişti. Otobüsten uykulu şekilde çıkıp 3-5 soruya maruz kalıp geçmiştim.

edit: ben gençken macera olsun diye istemiştim biraz ve ucuzdu da sanki. Ama aynı paraya uçak varsa uçağa bin derim(ergonomik koşullardan dolayı). Ama otobüsle giderken arada vapurda inip kafede takılmak vs. keyifli bence :D
  • nhk ni youkosu  (29.05.24 19:24:39 ~ 19:26:44) 
33 euroya easyjet, Vueling vs bileti goruyorum ben LGW'ye tek yon. Butce asiri dusuk degilse otobusun rezilligine degmez bence.


  • hot potato  (29.05.24 19:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.