[]

Xiaomi Telefon ve tüketici hakem heyeti

22 Mayıs'ta Carrefoursa online üzerinden redmi note13 telefon aldım fakat telefonu açtığımda ısınma ve pil sorunu dikkatimi çekti,ertesi gün iade etmek için Carrefour'a ulaştım ama kutusu açıldığı için iade edilemeyeceğini ve servis raporuyla iade alabileceklerini söylediler.14 günlük cayma hakkını ihlal mi ediyorlar ? servis'e götürdüm normal denilerek sadece telefona format atıp tekrar verdiler ama telefonda ciddi derecede ısınma sorunu ve pil sorunu var kesinlikle anormal bir durum.Şimdi ben ücret iadesi istediğimi defaatle söylememe karsın hiçbir işlem yapılmıyoR Tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum ve paramı iade almak istiyorum bunun için e devlet üzerinden başvuru yapmam yeterli mi?




 
Carrefour sisteminde iade butonu gibi bir şey var mı bilmiyorum varsa onu kullanabilirsiniz. Yoksa da ürünü kargo ile iade edin ayrıca mail veya ihtarname yoluyla cayma hakkınızı kullandığınızı belirtebibirsiniz. Sonra e devletten hakem heyetine başvurabilirsiniz tabi ama o zaman da "bize cayma hakkı için başvuru yapılmadı" diyerek uyanıklık yapabilirler gibi geldi. O yüzden söyledim bunları ama emin değilim biraz daha düşünmekte fayda var.


  • bhhs  (29.05.24 16:43:30) 
14 gün içinde iade olayı sadece internette alınırsa var diye biliyorum.

diğer türlü servis raporu gerekiyor. servis kabul etmiyorsa alo 175 i arayıp bir sorun yapılacak adımları.
  • ananiyimioguz  (29.05.24 16:50:28) 
@ananiyimoguz İnternet'ten aldım ama cayma hakkımı bile kullandırtmıyorlar.


  • somon sosu  (29.05.24 16:53:06) 
İade almamaları normal. Ürün açılıp kullanıldığı için. İnternetten de alsan ürünü kullandıysan iade alınmaz. Sorun varsa servis raporuna göre iade edilir. Sizin yapmanız gereken şey şu :
Hakem heyetine basvuracaksiniz. Daha sonra hakem heyeti bilirkişi atayacak ve telefonu bilirkişiye teslim edeceksiniz. O da duruma göre rapor düzenleyecek. Rapor doğrultusunda hakem heyeti kabul veya red verecek. Daha sonra carfuuur buna itiraz edecek ve dosya tüketici mahkemesine gidecek...
Mahkeme gerek görürse tekrar bilirkişiye verilmesine dair karar verebilir telefonu yani ikinci bir rapor alabilir. Alma ihtimali yüksek... Bu rapor doğrultusunda karar verilir. Karar olumsuz çıkarsa telefon bedelinin %15 gibi avukat vekalet ücreti ödersiniz. Karar lehinize çıkarsa bu senaryoda telefonun bedelini veya güncel piyasa değerini alırsınız. Bu süreç 1.5 yılı bulur.
  • dedeminhirkasi  (29.05.24 16:55:57) 
Ambalajı açılmış, çalıştırılmış elektronik üründe cayma hakkı yok.


  • Mirket  (29.05.24 16:58:46 ~ 16:59:20) 
Şöyle bir haber var bununla ilgili;

onedio.com
  • orient blue  (29.05.24 17:03:10) 
Hmm burada öylemiş evet www.carrefoursa.com
Koşulsuz kabul etmiyorlar servis raporu istiyorlar.

Ama mesela hepsiburada'da öyle değil koşulsuz iade var eğer hijyenik bir şey değilse ve bir kusur gördüysen. 14 gün içinde gönderiyorsun paran yatıyor 2 gün içinde.

Hatta beğenmeyip gönderdiğimi bilirim, son yıllarda amazonlaştılar iyice :D

Edit: Fakat bu dediğim kendi sattığı ürünlerde geçerli. Ama yeni yeni diğer satıcıları da sıkıştırıyorlarmış eğer bir memnuniyetsizlik veya kusur var ise sorun çıkarmadan alın iadeyi diye.
  • ananiyimioguz  (29.05.24 17:57:05 ~ 18:07:39) 
Xiaomi kadar sorunlu telefo yok galiba


  • fatihreis  (29.05.24 21:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.