[]

Parfümün kutusundan orjinal olduğunu anlama?

Normalde sıfırı 4600 - 5000TL olan parfümü birisi dolap.com'da 1000TL'ye satıyor.
Fotoğraflarda baya jelatinli falan ama her türlü malın her türlü kopyasını üretebildikleri için yüzde yüz güven vermiyor tabi bu. Adam yurtdışından getirdiğini, al sat yaptığını falan yazmış.
Sizce bu riske girilir mi?
Ayrıca elimize geçmeden, sadece kutusunun fotoğraflarına bakarak bir şey anlamamız mümkün mü?

Ek olarak üstüne kod falan yazıyorlar şişelerin. Ama aynı kodu 100 farklı şişeye basıp geçseler kim anlayacak? Bunun doğruluğundan tam olarak nasıl emin oluyoruz?

 
yurt dışından bile getirse o kadar fark olmaz. kutusuna bakmana gerek bile yok, sahte o parfüm. orjinali 5000tl olan ürünü 1000e satmaz. 3500e satar atıyorum gerçekten orjinalse.


  • numlock  (29.05.24 00:54:00) 
Peki illa kutusuna bakacağız desek, nasıl olacağız kutusuna bakarak?
Dediğim gibi orjinal bir parfüm kutusundaki kodu kopyalayıp 100 tane kutuya fotokopi gibi bassalar, kim nerden anlayacak?
Bu kadar kolay bir yöntem varken nasıl emin oluyoruz tam olarak?

(en kesin yöntem tabi ki boyner, sephora gibi yerlerden almak biliyorum ama bu soruyu meraktan soruyorum gerçekten. yarın babam getirse orjinal parfüm aldım sana dese ama aslında kazıklanmış olsa, ben o parfümün orjinal olup olmadığını nasıl sorgulayabilirim üstünde orjinal kod fotokopisi varsa?)
  • pianeta  (29.05.24 01:04:16) 
anlayamazsınız. dediğiniz gibi aynı kodu basıp geçerler. fiziken orijinal ve satılan ürünü yan yana getirip kutusunun malzeme kalitesine baksanız ya da büyüteçle hatta mikroskopla yazı baskı kalitesine baksanız belki anlaşılır. ha bir de elbette kokunun kendisinden anlaşılabilir. sahte olanlar ilk anda orijinali ile aynı kokuyor gibi gelse de genelde biraz zaman geçtikten sonra farklı kokmaya başlıyor.

yurtdışında parfüm fiyatları bizdekinden pek farklı değil, o yüzden dolap’taki bence de %100 sahte.

dediğiniz gibi bilindik yerden ya da bizzat kendiniz yurtdışından / freeshop’tan almadıkça sahte olma ihtimali hep var.
  • orient blue  (29.05.24 08:16:55) 
5000 liralık parfümün 1000 liraya satılması pek olacak iş değil. Dolandırıcıların bu fiyatlamasını da anlamıyorum, 3200 liraya satsa hiç şüphelenmeden alıp geçerdiniz.

O kod işi dediğiniz gibi değil.
Her Parfüm şişesinde tek bir eşsiz kod var.

O kodu web sitesine bir defa girdiğinizde size "orijinal" diyor. O kodu bir daha girdiğinizde "ürün sahte olabilir, bize ulaşın" diyor. Daha dün bir güneş kreminde kullandım bu kod işini.
  • michael_knight  (29.05.24 09:43:23 ~ 09:43:57) 
@michael_knight

Şimdi sizin mesajı okuyunca sahibinden'de kodunun fotoğrafının da yüklendiği bir parfüm ilanına girdim. Kodu sorgulayınca dediğiniz şekilde bir uyarı vermedi, direkt kodla ilgili bilgiler verdi.
checkfresh.com'dan sorguladım.
  • pianeta  (29.05.24 10:20:10) 
Bahsettiğim güneş kremi için size kodu vereyim, sorgulayın. Tabi dün ben kontrol ettiğim için yeniden kontrol edilince orijinal demeyecek.
solante.com

  • michael_knight  (29.05.24 10:45:26 ~ 10:46:09) 
Orjinal parfum almanin tek yolu %100 orjinal satan magazalar olur oradan alirsan sikinti olmaz bu magazalar zaten riske giremez


  • Zetnikov  (29.05.24 13:13:16) 
@planeta checkfresh.com parfümün orijinalliğini değil tazeliğini kontrol etmek için kullanılan bir site. Ondan aldığınız sonucu o şekilde okuyun.


  • michael_knight  (29.05.24 13:38:20) 
Beymen ve Sephora dışında hiçbir yerden orijinal parfüm almayın bence.

Eğer bilindik bir markanın parfümü ise orijinalinin neredeyse aynısını (muadil) yapan bir marka önerebilirim.
Ben onlarla tanışınca orijinal almayı bıraktım.
  • gradacion  (29.05.24 23:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.