[]

Kafama göre tomografi çektirebilir miyim?

Merhaba, yakın zamanda ailemde sağlık problemleri arttı. Hal böyle olunca da hastane işleriyle ister istemez ilgilenmek zorunda kaldık. Mesela annemdeki 4 damar tikanikligini 10 dklik ilaçlı tomografi dedigimiz bir işlemle tespit ettiler. Babamda ki midesinde yer alan kitleyi de tüm vücut tomografi ile gördüler. Yani iş buralara gelmeden senede bir belki fazla olur ama örneğin 2 senede bir bu işlemleri yaptırsak nasıl olur. Devlet hastanesi bir şikayetin yoksa yapmıyor sanırım ama özel yapar mı ben böyle evhamliyim desem. Mesela metin ucanin ölümüne neden olan şah damar tıkanıklığı çok basit bir işlemle tespit ediliyor.




 
tomografi hele ilaçlı olanı vücut için yararlı bir şey değil.
bunun yerine düzenli olarak doktora gitmenizi ve gerek görülürse çektirmenizi tavsiye ederim. Devlet hastanesinde doktorun kolay kolay siz istediniz diye tomografi yazacağını sanmam. özel de mümkün.

  • gadlemler  (28.05.24 16:32:31) 
doktora gideceksin, gerekli görürse kan ve idrar tahlili isteyecek. tüm değerler normalse tomografi çektirmeye gerek yok. durup dururken ilaçlı tomografi çekilmek normal bir şey değil.


  • abelardo  (28.05.24 16:50:09) 
Bazı özel hastanelerin check up paketleri oluyor. Cinsiyetine, yaşına, aile hikayene, kronik hastalığına uygun paketi alıyorsun. Tepeden tırnağa kontroldan geçiyorsun. Babanınki tomografide görüldü diye tomografi herşey demek değildir ve zaten anneninki ayrı ve özel bir şey.

Sen Check up paketlerini bir incele.

Ayrıca babana uygulananı bilemedim de annene uygulanan tomografi 10 senelik normal bir ömürde alınacak radyasyonu bir anda bünyeye yüklüyor. Ayrıca da böbrekleri zorlayan bir uygulama. Sağlıklı bir insanın zorunlu olmadıkça istemeyeceği bir şey.
  • Mirket  (28.05.24 19:19:46 ~ 19:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.