[]

Antep çok güzel bir şehir değil mi?

Merhabalar, 2 günlük gezimde gayet nezih, kibar insanlar gördüm. Yobaz olmadıkları çok belli, şehir de ayrıca çok güzel. Sizce Diyarbakır’dan sonra Antep mantıklı mı? Çok pahalı diyorlar. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.




 
Evet her anlamda pahalı. Gezinizde gezdiğiniz yerler de önemli ama genelde pek nezih değildir. Ha yerlisi kibardır olmasa da olmaya çalışır yabancıya karşı ancak artan mülteci popülasyonu yaşanabilir olmaktan çıkardı artık.


  • Euxinos  (28.05.24 12:40:38) 
Neredeyse 2 yıldır burada yaşıyorum gayet yobazlar katılmıyorum.

Şehitkamil tarafları daha modern zaten chp aldı eheh

Aşırı pahalı kiralar ve evler istanbulla yarışıyor.

Lüks, şatafat, gösteriş çok fazla.

Göçmen çok fazla.

Şehir olarak beklentimin üstünde. Parklar bahçeler yaşam alanları geniş ve ulaşılabilir yerlerdeler.

Yemek ve tatlı seven biri olarak cennet diyebilirim. Bunlar artı yönleri.

@ wild honey suckle, dediği gibi eski antep, yani tam merkez tarafları gecekondu merkezi. halep kırsalı benzetmesi iyiymiş :D 3dk bakınca kafana roketatar gelecekmiş gibi bir atmosferi var.

Ama şehitkamil ve üniversitenin bazı bölgeleri lükslük ve pahalılıkta etiler nişantaşı ile yarışıyor.

Dışarıda bilindiklerde yemek ye, çok lezzetli. Evlere ziyarete git, yine aynı tat, yine çok lezzetli. Yani insanının eli lezzetli. İkram ve misafirperverlik yüksek evet.

Pazarlık çok yapılıyor. Hep yüksek fiyat söyleniyor, pazarlıkla indirmen lazım.
  • ananiyimioguz  (28.05.24 13:04:55 ~ 13:15:05) 
İnsanları iyi ve misafirperver de şehirleşme bok gibi. bazı bölgeler halep kırsalındasın hissi veriyor.


  • wild honey suckle  (28.05.24 13:06:41) 
Diyarbakır'ı açık ara Antep'e tercih ederim. Gerçi AKP'liysen ve orta üstü gelirin varsa rahat edersin. İktidarın pilot şehirlerinden.


  • prole  (28.05.24 15:08:26) 
dbakir>antep koyas kabul etmezzz ancak bir akpli icin katlanilabilir olabilir. suriye ve akpli nufusu yuksek oldugu icin parklar cok dengeleyemeyebilir diyarbakir en azindan insani politik<3


  • ala09  (28.05.24 16:20:56) 
Diyarbakır daha güzel ve düzenli. Antep çok pahalı. Tercih etmezdim


  • Topalordek  (28.05.24 20:35:29) 
antep'i ziyaretlerimde isiklarda ful onceligi olan tramvay asiri etkilemisti beni. icinde 150 insan olan tren uc bes tane arabanin arkasinda tikali bir sekilde beklemiyor. cok avrupai gelmisti, umarim degmismemistir o sistem.

insanlari nezih ve kibar degildi bence. herhangi bir akp sehri iste. parklar turkiye sartlarinda iyi ama onun disinda tipik avmler disinda pek bir numarasi yok. havaalani var. sik bir sekilde seyahat edebilecek kadar kazaniyorsan dusunulebilir.
  • hot potato  (28.05.24 20:42:50) 
Antep turistik ve gastronomi konumları arasında ışınlanarak gezilirse güzel, aksi halde epey kötü ve pahalı bir yer bence. Yolları çok kötü, şehirleşme kötü. IŞİD genel merkezi gibi. Sözde büyük şehir ama ondan düzenli küçük şehirler sayarım. Turizm bakanlığının ya da belediyenin işi sanırım. Onların o tek tip levha fetişi kötü onun dışında Diyarbakır'ın birçok yeri 2015'ten sonra yeniden yapıldığı için haliyle şehircilik olarak Antep'ten daha güzeldi.


  • nawar  (28.05.24 21:21:56) 
Diyarbakır> Antep +1
Aşırı pahalı+1 Çok daha ucuz ve güzel yemekleri Diyarbakır ve Urfa da kolaylıkla yiyebilirsiniz.
Gastronomi şehri diye PR'ı yapıldığı için esnaf kazıklıyor ha bire. Porsiyonlar küçük. Lezzet desen eh işte yani. Yesemek ve Mutfak sanatları'na misafir götürdüm aç kalktık:D Kuş kadar menüler ama aşırı pahalı.
Şehirleşme konusunda da Diyarbakır önde.
Yobazlık konusu için de 2 gün karar vermek için çok erken.
Yerlisinde bir kokoşluk, lükse düşkünlük gözlemledim. Yerlileri çok çok erken evleniyo bu şehirde nedense. 20-25 sonrası bekar olana şaşıyorlar.

Antep'e dair en çok sevdiğim şey çok fazla parklarının olması
  • Amaranta ursula  (28.05.24 22:22:09) 
Gaziantep çok güzel bir şehir gerek yemekleri gerek tarihi, mimarisi ve çeşitliliği ile bölgenin incisi Türkiye'nin gelişmiş sanayi şehirlerinden biri aynı zamanda tarım ve turizm şehir ekonomisinde önemli yer tutuyor. Görmeye değer bir şehir Zeugma'yı da ihmal etmeyin. Gezi tavsiyesinin particiliğe çekilmesi üzücü. Yobazlıktan bahsedenler aynaya bakmalı.


  • doharkoman  (28.05.24 22:59:19) 
Ne kadar çok Diyarbakır’ı seven varmış. Ben otobüsleri kullandım Antepi gezerken ve Diyarbakır’da minibüslere otobüslere binerken gerçekten bağıran çağıran kaba insanlar çok. Antep belediyesinde böylesine denk gelmedim. Bakışlarıyla rahatsız eden bağıran on çocuğuyla binen yoktu. Evet pahalı ve düzensiz fakat gelişim açısından sadece apartmanlara bakmaksak ulaşım, şehrin imkanları daha fazla gibi geldi. Ve sanki oradaki suriyeliler bile kibar. Bana hatta yardımcı oldular.


  • coca cola  (29.05.24 01:21:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.