[]

Türkiye'de bu ürün neden bu kadar pahalı?

Benzer durum bazı başka ürünlerde de var galiba. Mesela bazı gitar markaları geliyor aklıma. Sebebini anlamak için soruyorum, bu durumun sebebi nedir?

Cybex markanın bir bebek arabası;
- Türkiye'de 26 bin TL (805 USD)
- Avrupa'da 16 bin TL (520 USD)
- ABD'de 8bin 600 TL (269 USD)

Gözümden kaçan bir detay vardır belki, linkler:

- Avrupa www.cybex-online.com
- ABD www.cybex-online.com
- Türkiye www.operaistanbul.com

 
Vergiler.


  • marsli gocmen  (27.05.24 23:59:30) 
2015'ten beri ek yüzde 50 gümrük vergisi varmış.

Bu arada Türkiye'de çoğu ürün zaten Avrupa'dan da pahaliya satılıyor. Kendi üretmiyorsa kesin daha pahalı.
  • logisticsmanager  (28.05.24 00:06:45) 
Türkiye'de ithal ürünlerin hepsi pahalı. Hatta İhraç ürünler bile pahalı.

Avrupada satılan Türk markası küçük ev aletlerinin karşılaştırmalı fiyatı düşüyor ara sıra Twitter'a. Türkiy'de pahalılar.
  • Mirket  (28.05.24 00:10:30) 
1. Spesifik bir ürün bu yüzden piyasası oluşmamış. 2. Bazı ithal ürünlere uygulanan koruyucu gümrük vergileri


  • doharkoman  (28.05.24 00:26:24) 
Türkiye'de her ürün yurt dışından daha pahalı. İhraç ettiğimiz ürünlerden bile daha pahalı. Aralarında paylaşmışlar. Bir kısmında vergiler ile diğer kısmında esnaf eli ile tokatlanıyoruz.


  • nawar  (28.05.24 00:31:19) 
Türkiye'de her ürün yurtdışından (hangi ülke olduğu belli değil ama) pahalı değil hatta ithal ürünler bile bir çok ülkeden ucuz bu yüzden Türkiye reexport yaparak ithal ettiği bir çok ürünü yurtdışına ihraç ediyor.


  • doharkoman  (28.05.24 01:43:15 ~ 01:43:47) 
evet kol saati mesela. ya da her türlü elektronik
koruyucu gümrük vergisi anlamsız çünkü kimi koruyacak türkiyede tüketici elektroniği üretimi yok.
adını "distribütör koruyucu vergi" "yüzyıllık büyük holdingleri korucu vergi" ... olarak değiştirmeliler
  • lambırcek  (28.05.24 02:34:36) 
vergiler +1. hepsini geçtim, sırf kkdf diye bir vergi var, mal gümrüğe geldiği anda fatura toplamının %6sı kadar vergi verirsin (önden peşin ödemdiysen). devlet satmadığın malın kdv'sini senden peşin alır, sanki hepsini satmışın gibi. sırf bunlar bile yeter.

@doharkoman da haklı bazı sektörler için. ülkeler fiyat politikalarını, o ülkedeki rakiplere göre, ülkenin ekonomik durumuna göre, ticari şartlarına göre belirler. o yüzden atıyorum bir araba lastiği (tamamen salladım) türkiye'de daha ucuz olabilir almanya'ya nazaran. zincirin 3 veya 4. satıcıları reexport yapabilir ama deli para kazanamazlar.
1-2. satıcılar yapamaz çünkü ana firma buna müsaade etmez.
  • numlock  (28.05.24 04:34:05) 
E alınıyor çünkü hocam? 1000 liraya sattığında alınacak bi aleti niye 500 liraya satasın ki?

TR'de büyük şirketlerin para kazanmakla ilgili bi derdi yok.
  • plutongezegendegilmi  (28.05.24 10:17:38) 
Ithal urunlerde gorece nis olan urunler daha pahali oluyor genelde. Import eden acisindan urunun satis hizi vs de etkili olabilir. Bunun yaninda algilar da var, mesela airfryer fiyatlarinda absurd bir fark vardi. Sonra artik piyasaya baska oyuncular da mi girdi nolduysa yurtdisindan getirmeye degmeyecek farklara indi.

Bunlarin disinda gunluk alisverislerde Bati Avrupa bariz daha pahali oluyor.
  • mbond  (28.05.24 10:49:42) 
"Her ürün" mübalağa olduğu belli bir tabir ama teknoloji, giyim, gıda, içecek alanlarında aynı markaların AB ve ABD pazarındaki fiyatlarından pahalı, kalitelerinden düşük seyir ediyoruz. Bağcılarda kot atölyesinde güneş görmeyen işçilere diktirdiğin kotu, Almanya'daki ucuza satıyor olman senin ucuz olduğun anlamına gelmez.

Kaldı ki reexport nasıl ucuz olduğuna kanıt olabilir? Aksine tersi için sunulabilir. Ürettiğinizi ya da yurt içi pazarda satın aldığınızı ihraç etmiyorsunuz. Daha ucuz bir yerden aldığınızı, üzerine işlem bedeli ve kar bedeli ekleyerek başka yere satıyorsunuz. Gerçekten sattığınız ülkeden ve satın aldığınız ülkeden ucuza olsa zaten Asya-Pasifik'ten dropshippinge, orta doğu ve Türkmen devletlerden reexporta bu kadar yönelinmezdi.
  • nawar  (28.05.24 15:03:57) 
fluke marka cihazlar amerikadaki fiyatın 2 katı türkiyede. hem de resmi distribütörden
not. türkiyede fluke un ürettiği cihazları üreten kimse yok, olmaz da yakın zamanda

devlet, bazı sektörlere x alanında mühendisi çalıştır (kontrat imzala, ayda 1 imza at) vb gibi şart koştuğu gibi, çoğu alsatçıyı da böyle ayakta tutuyor. her türlü sırtımıza biniyor. sıkıntı devletin kendisi.
  • lambırcek  (29.05.24 07:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.