[]

Sürekli yorgunluk hissi ve ağrılar

merhabalar,

gün içinde çok fiziksel bir işim yok ancak sürekli ayaklarım, baldırlarım ağrıyor ve sürekli yorgunum. özellikle yatıp uzandığımda ya da uykudan kalktıgımda sanki canım ayaklarımda atıyor. tabiki gidip bir doktora gözükmekte fayda var ama bir sorayım dedim. bişeyler mi eksik bende ne olabilir sıkıntım?

erkek
yas 31
boy 186
kilo 97

uzun zamandır bu kilolardayım hani şişkoluktan desem o da değil.

teşekkürler.

 
D vitamini eksikliği bu ağrıları yapabilir.

Genel olarak egzersiz eksikliği de sürekli yorgunluk hissine neden olabilir.

Özellikle D vitamini değerinize baktırmanızı tavsiye ederim.
  • pispinti  (27.05.24 16:58:41) 
Kilo ile alakası olacagini sanmam. Evet kas oranı düşük biriyseniz ve bu konuda uğraşmak istemiyorsaniz genel kg düşürülebilir ama ben hayatimda bu boy kg oraninda olup kgdan dolayi sorun cekene rastlamadim.

Degerlere baktirmak önemli. Genel beslenmeniz ve yasam tarziniz artik 30u geçme ile etkisi farklı olabilir. Misal yetersiz uyku, yetersiz su alimi, yetersiz sebze/meyve yemek gibi. Ama bahsettiginiz gibi bir etki yapması bence zor, genel yorgunluk neyse.
  • logisticsmanager  (27.05.24 17:05:16) 
kas oranın düşük ve kondisyon eksik. bazı vitamin değerlerin de düşük olabilir.
genel olarak sebep bunlar oluyor.

  • benarrivo  (27.05.24 17:26:29) 
ne zamandır böyle?

olası sebepler;

- mevsimsel
- kan değerleri (muhakkak baktır fayda var)
- uyku apnesi
- daha çok ağızdan nefes alıp vermek
- kalitesiz uyku
- yanlış beslenme.

ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, her ne kadar inkar etsek de 30dan sonra işler vücut açısından hızla değişmeye başlıyor. yani eskiden böyle hissetmiyorsun diye, şimdi de hissetmeyeceksin anlamına gelmez. kilodan bağımsız diyorum bunu. 5 sene önce 4 saat uyku bile yeterdi belki ama artık yetmiyordur vs. gibi.
  • numlock  (27.05.24 18:55:11) 
D vitamini eksikliği +1

Hareketsizlik de yapar bu ağrıları.
  • muhayyer divan  (27.05.24 21:07:42) 
Ek: magnezyum eksikliği de d vitamini eksikliğine sebep olur.


  • muhayyer divan  (27.05.24 21:08:00) 
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
en yakın zamanda bi kan testi yaptırıp, biraz kilo vereceğim anlaşılan.

teşekkürler.
  • Zima Blue  (27.05.24 22:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.