[]

Tecrübesiz bir siyaset bilimi mezunu olarak nasıl iş bulabilirim?

Merhaba, siyaset bilimi alanında lisans ve yüksek lisans yapmış biriyim. Öğrencilik sürecimde iş arama girişimlerim oldu ama hiç iş bulamadım. Pandeminin de iş aramamda olumsuz etkisi oldu. Lisans not ortalamam da 3'ün altında olduğu için araştırma görevlisi olmam mümkün görünmüyor. Daha yeni İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nden sosyal medya yönetimi ve proje tasarımı ve uygulamaları konularında sertifika aldım. Başka hangi alanlarda kendimi geliştirmemi tavsiye edersiniz ve tecrübesiz biri olarak hangi iş ilanlarına başvurabilirim?




 
PR ve idare hukukuna yoğunlaşın. Bu alandaki kitapları okuyun. Liderlik eğitimi alın. Yabancı dil yoksa bir batı bir de doğu dili öğrenin. Staj yapın sabırlı olun gerisi gelir.


  • doharkoman  (28.05.24 00:55:02) 
Dil olarak İngilizce ve Fransızca biliyorum onu da ekleyeyim.


  • arame  (28.05.24 03:24:35) 
iş çok genel bir kavram. önce hedefini netleştirip somutlaştırmalısın bence. o zaman cevap yavaşça ortaya çıkıyor. birçok iş yapabilirsin. donanımın yetersiz değil. sen ne iş yapmak istiyorsun buna karar ver bence.


  • blackkmamba  (28.05.24 04:00:44) 
"Dil olarak İngilizce ve Fransızca biliyorum"

biliyorum derken, seni simdi mulakata cagirip amerika'yi ara sunu sor, ya da fransa'yi ara su konuda bilgi al desek, bunlari sozluge falan bakmadan yapabilecek durumda misin yoksa kagit ustune b1/b2 falan mi?

bunu sormamdaki sebep, cok iyi iki yabanci dil bilen hicbir tanidigim issiz degil, buna lise mezunu birkac kisi de dahil..
  • cooperr  (28.05.24 08:01:45) 
Dil üzerinden gitmeye çalıştım, sağlık sektöründeki iş ilanlarına başvurmuştum ama çağırdıkları mülakatlarda dille ilgili bir şey sormadılar. Pazarlama, hasta danışmanlığı gibi işler olduğundan ikna edicilik üzerine sormuşlardı.


  • arame  (28.05.24 10:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.