[]

Bebek arabasıyla uçağa binmek

Yurtdışına giderken bebek arabasını bagaja verirsem 2 saat bebeği kucağımda taşımam gerekiyor.

- Bebek arabasını uçağın kapısında alıyorlar gibi bir şey okudum ama bu şirketten şirkete değişiyor mu?
- Eğer her bebek arabasını kapıda alıyorlarsa "kabin boy" bebek arabası almaya ne gerek var?

Aslında sorma sebebim şu; bebeğimiz 7 aylık. Birkaç ay sonra hayatımız değişecek ve Avrupa - Türkiye arası sık sık uçuş yapmamız gerekecek. Büyük, ağır ve katlanınca pek küçülmeyen bir bebek arabamız var. O yüzden kabin boy almam gerekiyor zannettim. Ama durum sandığımdan daha karışık galiba bebek arabası konusunda.

 
Kabin boy bebek arabasi diye bir konsept mi varmis? Istisnalari var mi bilmem ama benim gordugum her zaman ucagin kapisinda gorevliler teslim aliyor. Siz check in'de belirtirseniz uygun bir poset verip icine koymanizi isteyebilirler.
Ucaga alinan herhangi bir bebek arabasi var mi bilmiyorum ama varsa da sonucta ucak icinde gezdiremezsiniz, her halukarda kucakta olmasi gerekecek. Bebek icin verilen kemer uyduruk birsey oluyor zaten, biz yanimiza da oturtuyoruz bazen. Yurudugu icin surekli tutmak da mumkun olmuyor bazen koridorda yuruyoruz.

  • mbond  (27.05.24 14:14:40) 
pegasus ve thy uçak kapısında teslim alıyor, inince direkt kapıda teslim ediyor. diğer firmaları bilmiyorum, bir sürü y.dışı firması var, hepsini tek tek araştırmanız gerek. böyle teslim edebilmek için de katlanınca yine tak parça olmasını istiyolar diye biliyorum.

ama kabin boyun olayı farklı. katlanınca tamamen kabin boy ölçülerinde olacağı için yanınıza alıp kabin bagaj yerine koyabilirsiniz. normalde şartlarda kapıda teslim etme sebebi zaten kabine sığmıyor oluşu (ya da yolcu kabin bagaj hakkından feragat etmek ismiyor olabilir)

sonuç olarak kullanacağınız firmalar belli ise onları araştırıp durumu netleştirebilirsiniz. yok bu mümkün değil diyorsanız kabin boy işinizi görür.
  • elorelia  (27.05.24 14:56:43) 
Biz de şu aralar bebek arabası arayışındayız neredeyse tüm major havayolları bebek arabalarını uçağın dibine dek alıyorlar. Eşikten bebeğinizle geçiyorsunuz araba bagaja iniyor. Kabin boyları elinizde katlayıp üst kompartmana alabiliyorsunuz da çok saçma, kendi çantamı mı tutacağım, bebeği mi tutacağım, bebek arabasını bi daracık koridordan geçireceğim??
Bana manasız geldi.

  • wild honey suckle  (27.05.24 15:10:59) 
kabin boy bebek arabasına falan gerek yok. uçağın kapısına kadar bebek arabasıyla geliyorsunuz, orda katlayıp teslim alıyorlar. uçaktan indiğinizde ya da bagaj alanında da teslim alıyorsunuz.


  • brkylmz  (27.05.24 16:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.