[]

suç duyurusunda bulunacağım

önce üst makama başvuruda bulunmak istiyorum. ne kadar haklı olduğumu danışmak istedim.

yönetmelikte kuruma ait bütün işlerde muhatap ve haberleşmeye yetkili tek merci olarak görevlendirilmelerine rağmen rfid'li kapı ardına saklanıp benimle görüşmeyerek dilekçe hakkının kullanılması kanununa kısmen muhalefet ediyorlar. kendileriyle görüşmeniz için güvenliklerle haber göndermeniz gerekiyor, lütfederlerse sekreterlerini gönderiyorlar. banko, gişe ve masa gibi bölümlerde yetkisi olmayan kişilerin yer almasını önleyecek ve aynı anda yakın konumda hizmet alanların birbirlerine ait kişisel verileri duymalarını, görmelerini, öğrenmelerini veya ele geçirmelerini engelleyecek nitelikte gerekli fiziki, teknik ve idari tedbirleri almakla yükümlü olmalarına rağmen, evraklarınızı ilgili kapının önüne diktikleri güvenlikler vasıtasıyla teslim alıp, imzalayıp gönderdikleri için kişisel verilerin korunması kanununa muhalefet ediyorlar. ya kapıyı kaldırmalarını ya da güvenlikleri kaldırıp yerlerine sekreterlerini oturtmalarını isteyeceğiz. talebimiz yerine getirilmediğinde suç duyurusunda bulunmalı mıyız?


 
evet de hangi devlet dairesi bu, hangi bakanlık


  • lambırcek  (27.05.24 11:44:17) 
istanbul valiliği, istanbul il sağlık müdürlüğü.


  • Mehmettheslim  (27.05.24 11:48:19) 
Güvenlik görevlisinin evrak kabul memuru olarak da kullanılıyor olduğu bir durumdan mı söz ediyoruz?

Kendisine kadrolu sekreter verilmiş bir makam sahibinin, sekreteri devre dışı bırakıp kendisinin muhatap olması gerektiğini mi söylüyoruz?

Konuyu annamadım ben?
  • Mirket  (27.05.24 11:52:28) 
güvenlik görevlisinin görmemesi gereken belgeleri, posta görevlisi gibi kullanılmasından dolayı görmekte olduğunu ve ilgili kişiye ulaşmamız kilitli kapı ile engellendiği için dilekçe hakkımızın sözlü olarak kullanılmasının engellenildiğini söylüyoruz.


  • Mehmettheslim  (27.05.24 12:02:09) 
1. Güvenlik görevlisinin, danışma, getir-götür vb. maksatlarla kullanılması uygunsuz bir durum. Ama bugüne kadar kullanmayan bir kurum görmedim ben desem yeri var. O konuda şikayetçi olabilirsiniz. İlgili birim ikaz edilir ve aynı uygulama -personel yetersizliği gerekçe gösterilerek- devam eder.

2. Dilekçe hakkının sözlü kullanılması diye bir durum yok. Yazar, evrak kayda teslim edersiniz. Hatta kayıt numarasını da alın ki kaybolmasın.

Yani gereksizce biraz fazla yükselmişsiniz gibi geldi ama tabi olayın detayını bilmiyorum. Yani siz bilirsiniz. Şikayet hakkınızı kullanın tabi.
  • Mirket  (27.05.24 12:15:42) 
Evet


  • doharkoman  (27.05.24 13:28:15) 
Ben bahsettiğiniz tarzda inada dair hak arama taleplerini çok gerekli ve bir yandan da kutsal görüyorum. Şikayet etmekten sizin hilafınıza bir sonuç çıkmaz. Ama kervan yolda düzülür mantığında yürüyen kurumlar bu sayede belki biraz mevzuat ve usul öğrenirler.

Dolayısıyla, her ne gerekiyorsa yapmanızı tavsiye ederim. En fazla hiçbir sonuç çıkmaz.
  • kel aynak kusu  (27.05.24 17:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.