[]

Motor kaskı ve kilidi

Merhaba. 50 cc bir motor aldım, ilk motorum. Ancak kask ve kilit konusunda biraz kafam karıştı. Öncelikle kask olarak dışarıda gördüğümüz motor kasklarından ziyade daha kibar bir şey istiyorum, belki vintage gibi bir görünümlü olabilir çok bilmiyorum açıkcası. Nereden bulabilirim? Tabi aynı zamanda sağlam da olmalı, bu tarz modeller sağlam olma derseniz normal bir kask önerisi de alabilirim.
Kilit için ise hangisi daha güvenli olur, zincir mi, kalın yuvarlak bisiklet kilidi gibi olan mı, bir de tekere takılan varmış sanırım o mu? Hangisini tavsiye edersiniz ve nereden almalıyım?
Şimdiden teşekkürler


 
kilidi uzun al. her zaman tekere bağlayamayabilirsin. 50lik motor için korkma çok iyi bir marka değilse çalan olmaz. kaskta ceza yememek için önü şefgaf korumalı olanlardan alabilirsin. internette çeşit çok.


  • mikahakkinen  (27.05.24 09:01:03) 
Öncelikle hayırlı olsun.

Dediğin kasklardan istiyordum ben de ama çok çok güvensiz olduğunu söylediler almadım.
Yarım kask denilen kasklardan aldım gayet memnunum. ECE belgeli vizörlü bişey al çünkü hızlı giderken yüzüne sinek böcek vs çarpıyor. Bi de güneş tersten geldiğinde kaskta bi düğme var güneş gözlüğü gibi iniveriyor hemen.

Bisiklet kilidini unut. İyi bir zincir (kesilmesi çok zor olan ve koruma kılıfı olanlar var) İyi bir kilit kombinasyonu yap. Tekere takılanlardan da aldım ama onu bağlayabileceğim yer olmadığı zamanlar takıyorum disk kilidi diye geçiyor diskteki ufak boşluklara takılıyor alarmlısını al zorlanınca alarm veriyor.
Hırsıza kilit dayanmaz sözünü de unutma bu arada :)
  • infernalcadre  (27.05.24 09:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.