[]

Direksiyon dersini nereden alayım?

2014 ehliyet aldım ama hiç aktif araba kullanmadım. İnstagram falan bazı yerlere soruyorum da 5-10 bin tl diyorlar. Bunu uyguna nasıl getirebilirim❓ arkadaş galan yok çevremde. Ya da o parayı versem garanti öğrenir miyim❓




 
Kurstaki hocamdan aldım. Kendi arabası var. 1 saat 550 TL. 5 10 bin olmaz.


  • dissendium  (26.05.24 22:28:55) 
Tam olarak öğrenmek için kaç saat lazım❓ 1 saat 550 çok değil mi ki?


  • alevi  (26.05.24 22:36:29) 
Öğrenme konusu sana bağlı. Belirli bir süre yok. 550 TL aslında çok değil. Neden dersen sadece araba kullanmıyorsun. Hoca ne yapman gerektiğini anlatıyor 1 saat boyunca. Araba kiralayabilirsin.


  • dissendium  (26.05.24 23:53:02) 
Arabanız var mı?


  • lafacukur  (27.05.24 00:18:03) 
Kurstaki hocalar genelde haricen dışarıda da özel ders veriyor kendi arabasıyla. Armut'a falan teklif açsanız çıkar mı acaba bir şeyler.
Benim rastladıklarım genellikle kulaktan kulağa yayılan şeylerdi X hoca dışarıya da ders veriyor şeklinde.

  • hedep  (27.05.24 00:27:13) 
Benzin kaç para 2014'ten beri onu da kontrol etmediniz galiba :) 550tl ye hem aracını riske atıp hem de yakıtı karşılayan varsa kaçırmayın.


  • kimlanbu  (27.05.24 07:24:13) 
2 saatten toplamda 5 ders aldım, 8 ay önce saati 450 TL idi (otomatik araç) bana yetti. (2012 de ehliyetten sonra hiç kullanmamıştım)

Üstelik benim hoca kötüymüş şimdi daha iyi anlıyorum, sürekli geyik yaptı hiç püf noktası anlatmadı (55lerinde bir kadındı). Çoğu püf noktasını instagramdaki direksiyon öğretenlerden öğrendim. Her gün istanbul trafiğine çıktığım için arabama binen iyi sürüyorsun diyor ehehe.

Bence bir direksiyon hocasından para verip ders alarak öğreneceğin her şeyi 5 derste çok rahat alırsın tabi hocan iyiyse ve instagram videoları çok faydalı. 5 derste bu benim hoca parkı 1 kere çalıştırdı ki bence en önemlisi park.

Mesela bu hoca bana iki aracın yanına burundan girmek için geniş açıyla dönmem gerektiğini söylemediği için önden giremiyorum sanıyordum. Ya da L parkta geri park etmek için iki araç mesafesi geçip sonra tam kırarak girmeyi ama dar bir alandaysan ve yanında da araç varsa tam kırıp sonra direksiyonu bir tur açmayı.

Bu tarz püf noktaları ig videolarından öğrendim ve hepsi müthiş işime yaradı. Geri geri park etmek hala favorim.

uygun fiyatlıyı bulmanın püf noktası bu işi popüler olmamış birinden almak olabilir. Benimki gibi birini bulacaksın acemiliği onunla atarak sonra kendin pişeceksin .
  • Kediyi üzdün  (27.05.24 12:07:50) 
Sağdan soldan dosttan arkadaştan değil profesyonel sürüş eğitimi veren yerlerden bir kaç saatlik eğitim alabilirsiniz.


  • doharkoman  (27.05.24 13:30:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.