[]

Okul ağı ödevimle ilgili bir kaç soru

Arkadaşlar merhaba,
bir okul ağı kurma ödevim var,
34 port, yönetim ve öğretmenlerin portları
62 port, akıllı tahta ve sınıftaki ikinci port
58 port, iki bilgisayar laboratuvarının portları
13 port, Access point için port.

1. bunlarda hem subnet hem vlan olmasına gerek var mı?
varsa faydası ne olur?
o zaman ben bu ağ için kaç portluk cihazlar seçmeliyim? 48 portluk bir cihaz alıp, yönetim ile AP'leri birleştirsem olur mu?

2. eğer vlan varken subnette yapacaksam her ağ için ayrı switch almam lazım değil mi?

3. okulun uzunluğu 80 metreye 20 metre gibi oldu ve düz böyle bir okulda kaç metrede bir AP kurmam lazım?
Bu ürünü seçtiğimi düşünürsek, tabi maliyet açısından başak bir ürün de olabilir wi.com.tr
UniFi U6-PRO - UNIFI 6 PRO ACCESS POINT, WIFI 6

4. modemden sonra vlan yapmam için kimi videolarda backbone switch koymuşlar ama ben hep derste router gördüm. hoca da projeleri incelerken backbone switchden bahsetti. backbone switch mi router mı tercih etmeliyim?

teşekkürler

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.