[]

İş ve sınav konusu

Merhaba. Uzun bir süredir KPSS'ye çalışıyorum. Sınava 1 ay var ve yaklaşık 1 ay önce geçici bir işe girdim. Sınav benim için 2 yılda bir var. Bu yıl ciddi kısaca. 1 ay varken işi bırakıp sınava çalışsam mı? İş mesleğimin dışında ama para kazanıyorum, sevdiğim insanlar var. İşi bırakmayı düşünüyorum çünkü sınava çalışmak için zamanım kalmıyor. Sınavdan sonra tamamen serbestim. Siz olsanız ne yaparsınız? Teşekkür ederim.




 
bunu 6 ay önce sorsan bırak derdim ama son 1 ay sana çooook büyük avantaj kazandırmaz. gerekirse 2 saat az uyu, akşamları veya sabahları 2 saat ders çalış bence.


  • numlock  (26.05.24 18:50:50) 
numlock, ben sınava uzun bir süre çalıştım. Türkçe denemesi almıştım. Onu bitireceğim. Konuların büyük bir kısmını bitirdim. 2 saat az uyuma şansım yok. 07.30'da çalışmaya başlıyorum ve 05.30'da uyanıyorum.


  • dissendium  (26.05.24 18:54:05) 
sana son 1 ayın sınavı kazanman için yararı olacağını düşünüyorsan o zaman bırak tabi. cevaplarını çok beğendiğim bir yazarsın, doğrusunu sen bilirsin o zaman. ama içinde buna rağmen şüphe varsa gerek yok, halledersin bence. hazır işin de var, ortamı da seviyorsun. büyük nimet. çalıştığın yerle konuşup en azından 2 hafta izin alma şansın yok mu?


  • numlock  (26.05.24 18:56:39) 
numlock, izin alma şansım yok ama sınavdan sonra çalışmak istiyorum dediğimde işe alırlar bence. Teşekkür ederim.


  • dissendium  (26.05.24 19:00:46) 
o zaman bence orta yolu bul, hem işverenin de hoşuna gider. sınavdan sonra geleyim demek yerine, sınavım var ama burayı da bırakmak istemiyorum, seviyorum diyerek en azından son 1 ay yarım günden biraz fazla çalışmayı teklif et. yani atıyorum 18:00de çıkıyorsan normalde, 14:00te çıkmayı teklif et. ne yardan, ne serden.


  • numlock  (26.05.24 19:04:59) 
işi bırakıp sınavına odaklan.


  • gabe h coud  (26.05.24 19:21:11) 
Umarım memurluğa girersin, istediğin olur diyerek başlayacağım.
Ama mühendissin ve kendi alanına enerjini versen çok daha fazla kazanacağın yerlere girersin. Bir yerde çok tutunamıyorsun bu büyük bir eksi. Çalıştığın yerlerde şartlar iyi değil sanırım. 1 ay için riske sokmaya gerek yok. Belki seversin burayı.

Hafta sonu çalışmıyorsan düşünmene bile gerek yok.
  • sevilen progressive türkücü  (26.05.24 19:28:50) 
Isi birakma bence memnunsan. Sinav icin de denemeler odaklan ve hiz/ritim kazanmaya bak. Kendine ekstra zaman uretmeye calisiyorsan bu 1 aylik donem boyunca hic internete girmemeyi deneyebilirsin.


  • hot potato  (26.05.24 19:45:58 ~ 19:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.