[]

ifrs - ias - tfrs- tms eğitim, öğrenim ve SAP Erp

merhaba,

bir süredir iş arıyorum.
bütün işlerde iki konu soruluyor.

- SAP bilginiz nasıl ?
- IFRS biliyor musunuz ?

artık yaşım 40'lara dayandığı için belirli bir yetkinlik aranıyor.

SAP ve IFRS kursu daha önce 40-60 saatler olmak üzere ikişer defa görmeme rağmen, işin pratiğine hiç bir zaman geçilmediği için şu an bomboşum. SAP bir nebze yapılır ama IFRS çok daha karanlık bir mecra.

eğitimlerde standart anlatılıyor. IAS ilkelerinden bir kaçı anlatılıyor.
muhasebe kaydı atılıyor. ama hesaplamalar nasıl yapılacak bu bilgi yok. yıl sonu kapanış, açılış nasıl yapılacak hiç bahsedilmiyor.

yani böyle açılıştan kapanışa, excel üzerinde anlatacak bir kişi, kuruma ihtiyacım var.

aslında eğitimi ingilizce alabilirim. fakat konu teknik olacağı için altyazı gibi bir desteğe ihtiyaç duyabileceğimi düşünmekteyim.

yardımcı olabilicek, öneri, öğüt, akıl verecek duyuruculara teşekkür ederim.

 
SAP eğitimi araştırıyorum ben de. Impress Akademi'ye denk geldim kurs olarak. Ona bakabilirsiniz. SAP FI oluyor bildiğim kadarıyla.


  • dissendium  (26.05.24 18:41:22) 
Pratik yaparak öğrenmen lazım. Kurslar para tuzağı. Giriş seviyesi işlere gir. Gerekirse kurs ücreti vereceğine ücretsiz çalış.

Gerçek işlemlerle uygulamalı kurs mu versem :)
  • gabe h coud  (26.05.24 19:27:14) 
Ben erp kursu onermem eğer amaç erp'de çalışmak degilse. Normal isime ek olarak Sap'de business process ownerim, haliyle bütün sorunlarin çözümünde, yeni testlerde falan varım .
Ve bunlarin hiçbiri için kurs almadım. Sadece çalışırken öğrendim. Aynisi Oracle için de gecerliydi.

Ifrs vs gibi şeyler bana daha önemli geliyor. Tedarik zincirinde de böyle sertifikalar var ve isteniyor bazi islerde.

Neyse yani ben sap çok onermem. Buna ek olarak bazi yerler var, sap var diyor ama daha z raporlari yok. Basic sap takiliyorlar. Bu adamlar sap bilen adam alsa ne olacak. Ondan digerleri daha önemli gibi bence.
  • logisticsmanager  (26.05.24 20:03:03) 
Bunları istiyorlarsa muhasebe alanında çalışıyorsunuz demektir. SAP i bilmek diye bir kavram yok zaten. Bazı modüllere hakim olmak var denilebilir. SAP i biliyor musun diye lafın gelişi soruyorlardır. Biliyorum de geç hiç muhasebe programı kullanmadın mı?
Ama ıfrs biraz sıkıntı. Onun dersini alman lazım kesinlikle

  • Cezcez  (26.05.24 20:14:32) 
Gabe h coud +1
Bunları uygulayan şirketlerde çalışmadıkça çok zor. Ben muhasebeye dair liseden beri eğitim alıyorum ama uygulama çok başka teori bambaşka.

  • Kediyi üzdün  (27.05.24 12:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.