[]

gayrimenkul alırken uzun vadeli tl borçlanma

yakın dönemde kendimin de kullanabileceği yani oturum için uygun olan (topraktan yada inşaat aşamasında bir projede yer almak istemiyorum) bir konut yatırımı yapmak istiyorum. aynı zamanda nakit ve vadeli olarak bir fiyat farkı belirtmeyecek şekilde. yani nakit fiyatına firma bünyesinde taksitlendirebileceğim şekilde bir gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorum.

vadelendiren firmalar genelde 24 aylık teslim süresi gibi koşullar belirliyor yada nakit ve vadeli fiyatları arasında uçurun oluyor. aslında yeteri kadar nakit param mevcut, fakat döviz olarak kazandığım için bu parayı mevcut haliyle koruyorum. ödeme aşamasında hem dövizden, hem de enflasyondan karlı duruma geçmeyi düşünüyorum.

konum: istanbul

 
Hocam Türkçe konusunda biraz sıkıntılarımız var galiba.
Konuyu baştan alıp bir daha anlatabilir misiniz?
Bir de tam olarak soru ne acaba?
  • Mirket  (26.05.24 16:09:15) 
Tamam.


  • pispinti  (26.05.24 16:09:23) 
@mirket ,

uzun dönem tl olarak borçlanabileceğim bir gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorum. bu konuda öneriniz varsa tavsiye verebilir misiniz?

şartlarım:
-oturuma hazır olacak.
-nakit ve vadeli olarak bir fiyat farkı belirtmeyecek.
-konum olarak istanbul'da olacak.
  • the feel good  (26.05.24 16:16:03) 
Hala net değil sorunuz ne tavsiyesi bekliyorsunuz tam olarak ?

Sahibinden’de ev ilanları var işte, ev belli banka kredi veriyor oranlar belli. Ne soruyorsunuz ?
  • Mcfly  (26.05.24 16:19:06) 
" ödeme aşamasında hem dövizden, hem de enflasyondan karlı duruma geçmeyi düşünüyorum."

Sorunuza hiçbir muhalefetim yok, gerçekten çok iyi bir soru. Ancak bu soruya cevap verebilmek için zaman yolculuğu yapmak gerekiyor.
  • hayirsiz  (26.05.24 16:23:50 ~ 16:24:05) 
Aylık mortgage faizi 5 yıllık kredi için sanırım %3,5. Resmi enflasyon %65. Bu şartlar altında bırakın evi, peşin fiyatına 5 yıl gibi görece uzun bir vadeyle kimse tişört bile satmaz. Bankalar bile doğru dürüst kredi vermiyor.


  • salihdt  (26.05.24 16:39:05) 
Şu an konut alınır mı? Bence öncelikle sorulacak soru bu. Oturmak maksatlıysa ve bir süre daha bekleme tahammülü yoksa alınır. Ben yatırım olsun diye almam.

Ben konut alacak olsam ne o müteahhitlerin yaptıkları vadeli satışa giderim ne de banka kredisi kullanırım.

Paramı hazır eder istedikleri fiyatın %70 ine veriyorlarsa alırım. Yoksa almam.

Param yoksa bu devirde zaten krediyle almam. Zaten kredilerin ödeme planını gören koşarak uzaklaşır.
  • Mirket  (26.05.24 16:47:56) 
@mcfly yani şu cevabı verebiliyorsan sorumu yeterince anlamışsın ama cevap verebilecek nitelikte bir backgroundun yok demek ki. büyük inşaat firmaları stokta kalan gayrimenkullerini eritmek için kampanyalar yapar ya; bu tarz bir durum olabilir, bankalar ellerinde bulunan gayrimenkuller için böyle bir opsiyon sunabilir. bilemiyorum, kafamdaki ihtimalleri söyledim ve sizden gelebilecek gerçek opsiyonları değerlendirmek için böyle bir başlık açtım.


  • the feel good  (26.05.24 16:49:15) 
Alabilirsiniz şu an gayrimenkul almak için en uygun zaman bir daha böyle fırsat çok zor gelir 20 yılda 1 defa geldi işte gayrimenkul fiyatları dipte fakat son baharda biraz hareketlenecek Kasım aralik gibi faiz indirimi olursa gayrimenkul fiyatları hızlı bir şekilde yukarı yönlü ilerler. Alacaksanız şimdiden alın bu fırsat kaçmaz. Şartlarınız için gayrimenkul danışmanı ile görüşün.


  • doharkoman  (27.05.24 01:31:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.