[]

ankara'da hangi semt

cayyolu dusunmuyorum. ayranci/cankaya ile anitkabir cevresi arasinda kaldim.

cankaya;
ayranci/guvenevler (cinnaha yakin olan taraflar)
yukari ayranci/guzeltepe/cankaya (atakule civarlari)

anitkabir bolgesi;
genclik caddesi veya bi arkasindaki turgutreis/suleymanbey caddesi. daha asagilara GMK'ya dogru inmem.
mebusevleri
yucetepe
bahceli'nin besevler metrosuna yakin taraflari

buralari gezdim ve begendim ama hic yasamadim. buralarda yasayip yasadigi bolge hakkinda tecrubeden gelen olumlu/olumsuz yorum yapabilen olursa sevinirim.

bekar, cocuksuz 30'lu yaslarda biri icin. sosyal ve kulturel hayat onemli. sokaga inince eczane, market, restoran, pub gibi yerlere yuruyerek gidebilmek onemli.

 
Bekarim, cocuksuzum 30 yasinda erkegim. Su an bahcelide yasiyorum tasinacak olursam mutlaka ayranciya tasinirim. Ozellikle son zamanlarda cok vakit geciriyorum oralarda gercekten tartisilmaz daha iyi bir alternatif ayranci.


  • floydian  (25.05.24 22:26:52) 
Ayrancı muhteşem bir yer. 2 sene guvenlik caddesinde oturdum. Gercekten cok guzel


  • zor azizim zor  (25.05.24 22:50:12) 
Bence sizin aradığınız yer tam olarak Beşevler. Bahçeliye yakın, ankaray var, beş on dakikalık yürüyüş ile istediğiniz her türden mekan bulmak mümkün. Merkeze (Kızılay) yakın, diş hekimliğinin karşısından da Söğütözü tarafına geçmek kolay. Daha ne olsun :)


  • ulukayin  (26.05.24 05:38:59) 
atakule civarı iyidir de evler çok eski. problem olmaz derseniz oturulur. aziziye mahallesi de iyidir.

simon bolivar'dan yukarı doğru çıkarsanız yıldızevler ve hilal mahalleleri ise atakule civarına göre çok daha ferah ve yeni evlerin de bulunduğu bence iyi bir alternatiftir.

bu civarda yürüyerek gidebileceğiniz pub crossroads ve the cork var sanırım.
  • malheiros  (26.05.24 08:58:48) 
Bahçeli'nin beşevler metrosuna yakın tarafı üni civarı olduğu için gürültülü ve hareketlidir. Daha sessiz ve nezih bir yer isterseniz bahçelinin bahçelievler metrosu çıkışına bakın. Emek tarafı, İsrail evleri, ya da beştepeye yakın kısımlar çok daha güzel. Ki dediğim bu son yer atlı spor kulübü karşısı oluyor.


  • Amaranta ursula  (26.05.24 09:59:39) 
Çankaya lisesi, veya Kuğulu park merkeziniz olmalı.

Ben olsam Çankaya lisesinin karşısında Reşit Galip sokak civarına bakardım, park sorunu daha az olur. Ferahtır, sessizdir, komşular iyidir filan. Hem de trafik varken alternatif yollardan Eskişehir yolu tarafına kolay çıkarsınız.
  • alfired  (26.05.24 10:43:18) 
Ben GOP ve Kolej'de oturdum. ikisinden de memnunum, büklüm sokak olabilir, Bağlar caddesi olabilir. Sakarya caddesinde tkılmak için kolej, Tunus Arjantin için Büklüm ve GOP derim


  • denemeyanilma  (26.05.24 11:31:24) 
aracınız var mı? ona göre değişir. anıtkabir bölgesinde otopark ciddi problem olabiliyor. saydığınız tüm semtlerde çoook eski apartmanar olabiliyor. o kadar kira verip biraz daha modern bir evde oturmak da isteyebilirsiniz.


  • iwillsee  (26.05.24 15:39:39) 
Aradığın mahalle Remzi Oğuz Arık mahallesi, 4 yıl orada yaşadım şimdi yukarı ayrancı da oturuyorum. Yazdığım mahalle senin için biçilmiş kaftan.


  • mirty  (26.05.24 16:41:59) 
diğer arkadaşlarında da dediği gibi ankara araba olup olmaması durumu çok değiştiriyor. ben 100. yılda oturuyorum, 7 dk'da otobüsle söğütözü metro durağına varıyorum. İşyerim de bilkente doğru olduğu için işe gitmek de kolay oluyor. Oturduğum semtten de memnnunum hem bir konser cart curt oldu mu gitmesi dönmesi kolay hem de dediğiniz gibi eczane market vs var. Ama buranın sorunu da evlerin eski olmasına rağmen odtüye yakın olduğu için yüksek fiyattan kiraya verilmesi.


  • sparky  (26.05.24 18:45:42) 
oyum cankaya ama 60larda 70lerde yapilmis apartmanlar. urban kismi yani (yukarida verilen mahallelere katiliyorum) - site/rezidans tarzi degil. yıldızevler ve hilal - bunlara hayir. binalar yeni ama bana daha carpik geliyor ve dokusu yok.


  • hot potato  (26.05.24 19:35:25 ~ 19:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.