[]

İş yeri problemleri - iş mahkemesi - verilmeyen fazla mesai ücreti

şimdi küçük bi şirkette yaklaşık 20 aydır bi yerde yazılımcı olarak çalışıyorum kronolojik olarak şu şekilde olaylar oldu;
- ilk işi çabuk öğreneyim diye psikolojik baskı uygulanıyor.
- yaklaşık 3 ay sonra izin günlerinde yaklaşık yarım saatli bir iş hiç sormadan mesai veriliyor(1 ay bi arkadaş bir ay ben)
- yaklaşık 4-5 aydır da haftada bir gün akşamları 1 saatlik bir yükleme işi veriliyor.
- şimdi de bi arkadaş askere gidince onun yerine bir iş veriliyor ve bu iş geri arkadaş geri dönünce sen devam ediceksin deniyor. Bu iş de çalışma saatinde mecburi bir artışa sebep oluyor, stresi de ayrı.

son durumdan sonra konuşalım dedim, patronla da gerildik, toplantıdan çıktı.bana zaten son işi yapmıyacaksan sana neden ihtiyaç duyalım gibi bişeyler dedi sonra da sen bu güne ne kadar ne yaptın diyince (ben o anlamda söylemedim falan dedi) ben benim emeğimi değersizleştiremezsiniz diye çoştum adam da iletişim sağlayamayacağız diyip çıktı toplantıdan, sonra da takım lideri ile biraz konuştuk vs ama benim işler aynı tas aynı hamam devam ediyor.

neyse ben dedim 2 yılı dolduruyım çıkarım dedim zaten. Şimdi çıkarken de mahkemeye vermek istiyorum.

uzaktan çalışıyorum, bu zorunlu mesailer için bi ara ufak bi para vercez dediler o da zatenprim olarak yatıyor. bu mesaileri nasıl ispatlarım bazılarının emailleri var(görev olarak verilen)

baya stresli bir dönemden geçiyorum sayesinde uyku problemim falan var 1 haftadır.

böyle bir durum ile karşı karşıya gelen var mı? nasıl bi yol izleyebilirim?

 
mesailerden fazla bi şey çıkmaz, tam olarak süresini ispatlayamayacağın için hakim işveren lehine düşürüyor süreyi
mahkeme en az 1 yıl sürer, şahit dinletmen gerekir, bilirkişi raporu hazırlanır
davayı kazanırsın o ayrı da eline bi şey geçmez

mahkemeyi dert edecekler diyorsan onlar avukata verip kafası rahat bi şekilde takılacaklar
sen avukata versen bile ne zaman sonuçlanacak diye kıvrandığınla kalacaksın

ayrılırken parası verilmeyen mesailerden dolayı haklı fesih yapıp kıdem tazminatını almaya odaklan karşılıklı anlaşarak
  • mantık  (25.05.24 18:39:34) 
Giriş çıkış yaptığın ve oturumunun süresini gösteren bir sistem ve bunların geriye dönük kayıtları varsa bir şansın olabilir. Kayıt yoksa zor. Çünkü normalde çalıştığın günlerde iş yerine giriş, iş yerinden çıkış saatlerin sana İK tarafından kontrol ettirilip imzalatılır. PDKS konusu.

Bir de beyaz yaka fazla mesai ücreti almaz anlayışı var. Ben resmî tatilde işe gittim, karşılığını almadım.
  • dissendium  (25.05.24 19:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.