[]

Parfüm mevzuları...

Uzun zaman boyunca Zara parfüm kullandım. Kalıcı olmamasına rağmen sırf kokusunu sevdiğim için tek seferde 8-10 fıs sıkmak zorunda kalsam da kullanmaktan vazgeçmedim ama artık sıkılıp orjinal bir parfüm alayım dedim, aldım.
Biraz koku araştırdıktan ve denedikten sonra Dior Homme EDT aldım geçen gün. Yorumlarında çok kalıcı olduğu falan yazıyor bu parfümün.
Öncelikle kalıcılıktan kasıt nedir parfümde? Bana göre kalıcı parfüm, sıkan kişi üstünden 4-5 saat geçse bile bulunduğum ortama girdiğinde ya da yanımdan geçtiğinde o kokuyu alıyorsam, o parfüm kalıcıdır. Kıyafete günde 1 kere 3-4 fıs sıkıp, ertesi gün o kıyafeti burnuma soktuğumda yine parfümün kokusunu alıyorsam bu kalıcı olduğu anlamına gelmez (gerçi Zara'da o bile olmuyordu ama neyse).

Bu doğru bir kalıcılık tanımı mı yoksa ben mi beklentiyi çok yüksek tutuyorum?

Ek olarak EDT parfüm nereye sıkılmalı, tene mi yoksa kıyafete mi?
Ayrıca EDT parfüm nasıl kullanılmalı? Siz mesela orta kalıcılıkta bir EDT'yi günde kaç kez ve kaç fıs sıkıyorsunuz?

Bu arada parfüm önerisi bekliyor değilim. Bu parfümü gayet severek aldım ve kullanıyorum zaten.

 
Parfümü nereye sıkmalı sorusu Çok gelen bir soru ve net cevabi bence yok. Ben kulak arkasi, ense ve onden sikiyorum totalde 4 fis. Kiyafetlere de geliyor tabi.
Sirf kiyafet olursa sıkıntı çünkü terleme yok.

Sizin dediginiz kalicilik degil sadeces, sillage dahil. Kalıcılık parfümün koklanabilirligi, sillage ne kadar fark edilir olduğu (misal yanınızdan gecenin koklamasi).

Ben eğer o gun toplantı falan varsa sabah 4 + ogleden sonra 2 fis gibi yaparim.

Bir de kışın ve yazın kullanim farklidir. Yazin kış gibi kullanırsa yaninizdakileri kokudan oldurebilirsiniz.
  • logisticsmanager  (24.05.24 10:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.