[]

Ebeveynlerin sizden bağımsız eş seçmesi

Geçen yıllarda bir yazlık beldesinde tuttuğumuz bir evin sahibiyle konuşuyoruz.

Kadın 60lı yaşlarda emekli bir öğretmen.

Evin bahçesinde sohbet ediyoruz, ay ne güzel gençlersiniz çok güzel bir yere geldiniz burada çalışın yaşayın hayatınızı sonra yurt dışına gidin falan diye söylenirken konu çocuklarına geldi.

Benim de 2 oğlum var dedi sizin yaşlarınızda biri almanyaya gitti biri japonyaya dedi.

Japonyaya gitmeden önce kuşadasında benimle yaşıyordu. Burada çok güzel bir kız arkadaşı vardı. Adı da işte Özlem olsun. Özlem çok iyi kızdı bize gelip giderdi. Beni her bayram arayıp sorar falan diye anlatıyor.

E dedim ne oldu sonra Japonyaya gitti oğlan. Ya işte zaten ondan öncesinde de anlaşamadılar ayrıldılar ama ben hala görüşüyorum diyor. Oğlum da çok kızıyor neden hala görüşüyorsun diye ama ona ne ki ben sevdim kızım gibi, görüşüyorum diyor. Anne niye görüşüyor, kız niye görüşüyor anlamış değilim. Doğru mu değil mi bilmiyorum ama çocuk açısından pek hoş bir durum değil bence.

Çiftler kararlarını vermişler, ayrılmışlar, sen onlar birliktelik kararını verdiği için olaya dahil oldun, ayrılıkta da aradan çekilmen lazım, öyle değil mi? Yanlış mı düşünüyorum?

Kız hala evine geliyormuş falan. Yani çocuk açısından bakınca böyle bir yükmüş gibi geldi.

Çünkü benim annemin de önceki ilişkime daha çok ısındığını hatta eşime ısınamamasının altında tamam bir karakterler çatışması olsa da, aklının diğerinde kalması gibi bir sebep olduğunu da düşünüyorum.

Ben kararımı vermişim, o insanla olmaz demişim, yolları ayırmışım.

Kendisi gidiyor instagramdan falan takipleşiyor. Yav sen daha gelinini takip etmiyorsun ne alaka yani?

Anneler neden böyle? Ne yapıcan yani o insanı hayatının bir yerinde tutup?

Babalar da böyle mi? Ben örnekleri annelerde gördüğüm için onlar üzerinden sordum. Normal mi sizce bu durum? Bişey demeli mi?

Mesela daha önceki ilişkilerimde de kız arkadaşımın annesinin aklının bende kaldığını düşünüyorum.

Düşünsenize kız hayatına yeni birini alıyor ama ailenin aklı başka yerde.

Veya evleniyorsunuz gayet severek ama ailenin aklı başka yerde.

Yahu böyle şey olur mu ya?

 
Olur, niye olmasın? Takma bu kadar. Anne kızla zorla mı görüşüyor? Yoo... Eleman da tee japonya'dan trip mi yapıyor? Sanki anne zoruyla evlenecek - ki öyle bir zorlama da yokmuş gibi görünüyor. Kadın keyif alıyor işte. Bunun tek istisnası benim için aldatmadır. Kız japon çocuğu aldatmış olsaydı ve annne buna rağmen görüşseydi işte o zaman yadırgardım.


  • prole  (24.05.24 07:50:05) 
Gayet de olur. Bazi insanlar vefalidir sevdigi deger gördügü insanlari unutmazlar bazilari da öküz öldü ortaklik bitti der.

O görüsmelerik altindq bir sey aramaya da gerek yok bence.
  • robert bosch  (24.05.24 15:10:51) 
bakış açısı 1: kızın yaptığı saçmalık bence. sonuçta eski sevgilin seni unutmuş anasından sanane bırak gitsin kadını, şeytani geldi sanki.

2: çocuğu çok sevdiyse annesinden teselli buluyor olabilir mi?

3: bazı insanlar birbirleriyle inanılmaz uyumlu oluyorlar sohbetleri tutuyordur yani budur belki tek neden.

her neyse tabi oğlan kişinin böyle bir durumda olması zor, sürekli sana geçmişini hatırlatan bir annen var.
  • geveze yazar  (24.05.24 15:39:20 ~ 15:40:39) 
bence madalyonlu iş.

evet aile anlamında birlik bozucu.

öteki tarafta da büyükler böyle sahiplenirse ne diyeceksin? benim eski sevgilimin annesi şimdi arasın, şimdi giderim. bunun kızla en ufak ilgisi olmaz. sevdiğimiz insanların rolü o ise ne yapalım yani? kızının düğününe çağırırsa reddederim tabi ne işim var swh ama bir konuda destek isterse anında verilir o destek. hepsine de verilmez.

bir arkadaşımın annesini, kendi annemden çok seviyorum mesela. konuşmuyoruz arkadaşımla. annesi şimdi arasa ne istiyosa yerine getiririm. bence bu, duyulan değil kazanılan sevgi. beni kazanan bir büyüğüm var.
  • baldan kaymak  (25.05.24 00:11:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.