[]

krediyi kapatma hk

faiz ödemek yerine aynı miktarda tl ile borcu kapatalım diyoruz.

kapattığımız borç bugünkü tutarı ile altına endekslenecek ve daha kısa sürede geri ödenecek.

biz tl ödeyip altına endeksleyeceğiz.
karşı taraf faiz indirimi alacak.

mantıklı mı sizce?

 
Ben anlayamadım.
Krediyi eğer 6 ay veya daha önce çektiyseniz o zaman faiz oranları iyiydi. O kredi güzel kredi. Onu erken kapatmayın.

Benden daha iyi biliyorsunuzdur ama kredinin ilk ödemelerinde genelde faiz ödersiniz, ana para pek azalmaz. O yüzden kredinin o pahalı olan ilk kısmını ödediyseniz ucuz kısmı başlayacakken kapatmanız mantıklı değildir.

Özetle hem anlamadım. Anlasam bile kredinin faiz oranı, kaç ay kaldığı, erken kapatmanın ne kadar avantajlı olacağını vs. görmek gerek. Çok büyük bir kazanç olmayacaksa bence kimseyle böyle işlere girmeyin.
  • michael_knight  (23.05.24 21:44:05) 
Simdi kredinin "pahali kismi" "ucuz kismi" diye bir sey yok. Yani bu sekilde bir "borcu kapat veya kapatma" analizi yapilmaz. Diyelim ki 10000 lira borcun var (anapara). Buna her ay belli bir % oranda faiz isliyor. Sen her ay sabit bir miktarda borc odemesi yapiyorsan ilk aylarda cogunlugun faize gitmesi garip bir tesaduf degil cunku o aylar isleyen faiz miktari daha fazla. Aylik odeme miktarini arttirsan bu sorun ortadan kalkar. Veya sen direkt ana paraya odeme yapip borcu 9000 bine getirdiginde o aydan itibaren kacinilmaz olarak daha az faiz isleyecek ve kacinilmaz olarak yaptigin sabit odemenin daha cogu anaparaya ve daha azi faize gidecek.

Esas soruya gelirsek isin prensibi basit: kredi faiz orani (%) senin elindeki parayla elde edebilecegin kazanc oranindan (%) yuksekse kredi kapatilir. Yani elindeki nakitle iyi bir is fikrini gerceklestireceksen kredi borcu oyle dursun diyebiliriz ama nakit para bos bos mevduatta duruyorsa krediyi kapat gitsin.

"altina endekslemek" "karsi taraf faiz indirimi alacak" falan bunlardan hicbir sey anlamadim. Cok gereksiz dolambaclandiriyorlar gibi geldi. Duz nakit verip dakikasinda tamamen kapatilamiyor mu bu borc?
  • hot potato  (24.05.24 06:41:06 ~ 06:42:53) 
Şu ortamda alınmış krediyi erken kapatmak, sadece çok çok önemli bir işiniz varsa olabilir. Örneğin ev kredisidir, evi acil satacaksınızdır vs. Onun dışında mantıklı değil.

Hele TL'yi, altına endeksleyip kapatmak, büyük risk. Aydan aya ödeyip, geçin. Yanarsınız...


.
  • kartallar yuksek ucar  (24.05.24 09:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.