[]

İbanlara gelen paraların incelenmesi hakkında?

bu ibana gelen paralar için sadece şirket hesapları mı inceleniyor? yani şahıs şirketi vs olmayan ama hesabına sürekli ibanla para gelen insanların hesapları da incelenip ceza yazılıyor mu?

ailesinden sürekli ibanla okul için ödeme alan arkadaşım var ve şimdi ceza alacak korkusu yaşıyor.

bir diğer husus da şu; şirketlerin veya şahıs şirketi olan insanların ibanlarına gelen paralar zaten incelenmeyecek mi? neden ihbar edenlere yüzde 10 kar verilecek gibi bir kampanya yapıldı :)

 
şahıslar zaten inceleniyor bildiğim kadarıyla kira geliri beyanı için. ailesinden okul için para alan arkadaşınızın korkmasını gerektirecek bir durum yok. hesabına açıklamasız düzenli para yatan şahıslara bu hareketlerin kira olup olmadığı sorulacak. benim bildiğim bu şekilde.


  • mustafakesekci  (23.05.24 17:30:08) 
Şirket hesapları ile birlikte şahısların hesapları da inceleniyor. 1. derece akrabalara henüz yaygın olarak geçmediler sanırım ama onlar da gözleniyor gerekince. İlgili şahısların hesaplarındaki incelemeler ile ilgili maliye misafir eden kişiler biliyorum.


  • nawar  (23.05.24 17:36:51) 
Yıllık belirlenmiş limit dahilinde yapılan ticari olmayan (harçlık, borç gibi) şüpheli olmayan işlemlerde bir sorun yaşamazsınız.


  • doharkoman  (24.05.24 00:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.