[]

İlk Trafik Kazam - Ne Yapabilirim?

Selamlar. Dün aracımla geri geri giderken park halindeki bir aracın tamponuna çarptım. Sahibini çağırdık, geldi. Araç şirket (ilaç firması) aracıymış ve Intercity şirketinin filosundan kiralıkmış. 2023-24 model Skoda Scala. İlgili kişileri aradı.

Sonra tutanak tutacaktık ama zorunlu trafik sigortamın olmadığını fark ettik. (İlk aracım ve 6 ay önce almıştım ve sigorta durumunu kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti. Daha önceki sahibinin sigortası devam ediyor diye düşünmüştüm.)

Trafik polisini çağırdık. Bana trafik sigortam olmadığı için 690 TL ceza kesildi.

Polisin tavsiyesiyle, aracımın bağlanmaması için hemen sigorta yaptırdım: ~15.500 TL. Bu cezalı tutarmış. Normalde ~12.000 TL imiş.

Kaza trafik sigortam yokken olduğu için karşı tarafın masrafı trafik sigortası tarafından karşılanmayacakmış.

Karşı tarafın servisi bana ulaşacakmış ve masraf tutarını talep edecekmiş.

Yanlış bir şey yapıp pişman olmamak için buradan sormak istedim. Hasar en fazla sol tampondaki tırnakların kırılmış olması (belki de sadece yerinden çıkmış olması). Ama servis tarafından çok fazla bir tutar çıkarılabilir diye tedirginim. (Foto yükleyebilirim.)

Araç sahibi "belki hiçbir şey talep etmezler bile; araçlar zaten iki yılda bir yenileniyor" dedi. Bilemedim.

Yorumunuzu merak ediyorum.

 
Karşı tarafın aracı garanti kapsamında hala yeni olduğu için servis dışında yaptıracaklarını sanmıyorum o yüzden maalesef yüksek meblağ ödeyeceksiniz gibi hazırlıklı olun. Bundan sonra da mobil bankacılığa araç bilgilerinizi kayıt edip, vergi-kasko ve trafik sigortasını mutlaka takip edin yapacak başka bir şey yok. Burada en can sıkıcı kısım ise karşı araç yeni olduğu için hasar kaybı davası açıp sizden artı para daha alabilir maalesef. Böyle bir dava söz konusu olursa da eğer karşı araç hatalı bir yerde park etmişse vs bir nebze kusur payınız azalabilir o aşamada hukuki destek alabilirsiniz. Şirket aracı olduğu için araç servisteyken şirket zararı diye artı para isteme ihtimalleri de var


  • titanic kemancısı  (23.05.24 14:25:10 ~ 14:27:04) 
kasko ve sigortasız gezmek şu dönem yapılacak şey değil. parça maliyetleri ve işçilik çok yüksek. @titanic kemancısı +1 aracı servise göndermeden dışarıda yaptırmayı teklif edip ucuza mal edebilirdiniz ama yetkili servis ve diğer unsurlar girince sizden yüksek bir ücret talep edebilirler.


  • mikahakkinen  (23.05.24 14:49:53) 
öncelikle geçmiş olsun. filo aracı olduğu için aracın serviste geçireceği her gün için ekstra para isteme hakları var. 2 farklı tanıdığımın başına geldi yakında, biri taksiye biri de okul servisine çarpmıştı. araçlar ticari olunca kazanamadıkları paralar için talepte bulunuyorlar. 2 sene boyunca (zaman aşımı 2 sene diye hatırlıyorum) ev adresine veya muhtarlığa adınıza tebligat gelebilir. uzunca bir süre icra dosyası açılmış mı diye e-devletten kontrol etmen gerekecek malesef.


  • hrskrs  (23.05.24 14:56:18) 
ilk önce aracınıza kasko da yaptırın yoksa. trafik sigortası zorunlu zaten yaptırmamanız büyük hata. aracı aldığınızda var olan sigorta sadece 15 gün geçerli olur. sonrasında yaptırmanız gerekir. daha büyük bir kazaya da karışabilirdiniz geçmiş olsun.
ne fatura çıkarsa ödeyeceksiniz mecbur.

  • jelly bear  (23.05.24 16:38:48) 
ben olsam arkadaşa aracımı veriridim onun aracını gider sanayide bi güzel tamir ettirirdim.
inter city farkederse adamın canına okur.

  • jamswety  (23.05.24 17:26:12) 
Aynı şey benim başıma gelmişti. Sahibini çagırdım. Kazadır olur gel sanayiye götürelim yaptırayım dedim. Araç şirket aracıydı dedi. Tamam farketmez dedim. Gittik Arka tampon yenisiyle değişti. Parayı ben verdim (3bin) sonra da benzinlikte araca harcadığı kadar benzin attırdım. Sonra sen sağ ben selamet diyip ayrıldık.

Yani benim görüşüm baştan sona yanlış ilerleyen bir süreçle ilerlemişsiniz
  • limonlu eksi  (23.05.24 21:11:28 ~ 21:14:30) 
baştan sona yanlış süreç +1
olan olmuş geçmiş olsun yukarıdaki arkadaşlar demiş zaten yüksek meblalara hazır olun maalesef

  • basond  (23.05.24 21:56:42) 
Buna eksper karar verir yüksek bir meblağda çıkabilir buna hazırlıklı olun. Bu da size ders olsun bundan sonra sigortasız hatta kaskosuz araç kullanmayın. Yayaya da çarpabilirdiniz veya lüks bir araca da


  • doharkoman  (24.05.24 00:37:33) 
intercity aracı sigortasından yaptıracak. o sigorta şirketi de bu masrafı sizden talep edecek. yani birşey istemezler gibi bir durum olası değil. ayrıca söylenildiği gibi ticari bir araç olduğu ve intercity bu araçtanpara kazandığı için. aracın serviste geçirdiği günleri de talep etme hakları var. ama sadece tampon tamiri için bu süre çok uzun olamaz. kurumsal şirkette masrafları gereksiz şişirme gibi bir durum olacağını sanmıyorum.

trafik sigortası zaten zorunlu ama bunun yanına teminatı genişletilmiş (örneğin 1.5 milyon tl) bir kasko da şart.
  • orpheus  (24.05.24 01:11:11 ~ 01:12:33) 
Ya bu arada inşallah tampon tırnakları kırılmamıştır yoksa komple tampon değişir ve ucuz değildir. Heleki servislerde iyce şişirilir fiyat.


  • basond  (24.05.24 20:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.