[]

Dedektiflik suc mu

Merhaba instagramda birisinin whatsapına girebilen bir dedektiflik hizmeti gordum. Bir panel veriyorlarmis ordan giris yapiyormussun. Bunun cezasi olur mu dolandirici midir?




 
Bu bir dedektiflik degil. Bilişim suçu.Yasa karşısında da cezası var.


  • limonlu eksi  (21.05.24 23:27:57) 
en iyi ihtimal dolandırıcıdır

suç +1
hukukçu değilim ama olası suçlar büyük ihtimal şu şekildedir
özel hayatın gizliliğinin ihlali + bilişim sistemine girme suçu + haberleşme gizliliğinin ihlali + kişisel verilerin hukuksuzca kaydedilmesi

suç olması zaten bu işe kalkışılmamasına yeter ama

ben bu tarz işlerde zaten adamın para istediği iban hesabından korkarım, suça bulaşmış hesap diye

hadi diyelim böyle bir hizmet ?! sunuyor, gerçek, 2 gün sonra size şantaj yapmaya kalkması da olası (kardeş para gönder yoksa seni baktığın hesaba söylerim vs vs.)
  • jülsezar  (21.05.24 23:53:06 ~ 23:55:03) 
Suç olmasının yanında dolandırıcıdır whatsapp'a girmek mümkün değil


  • cometome  (21.05.24 23:59:42) 
Dedektiflik suç değil ama bu hizmet suç.


  • michael_knight  (22.05.24 11:20:19) 
Bu dedektiflik değil ve bilişim suçu/siber suç.

Geçenlerde "para aktarma işi güvenli ve yasal mı?" diye soran biri vardı. Biri bir aynı tema.

Nasıl "acaba?" oluşabiliyor bu tür konularda kafanızda? Pamuklara sararak mı büyüttü aileniz? :)
  • nawar  (22.05.24 15:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.