[]

Paralel parkı nasıl yapıyorsunuz?

"şu videodaki gibi" dediğiniz bir video var mı?

şundan öğrensem yanlış yapar mıyım:

www.youtube.com

 
Sensor yoksa arabada zorlar. Varsa izlemeden cik sokaga direk


  • lapaz  (21.05.24 21:28:48) 
15 senedir allan her gunu paralel park yapiorm arada park edemedigim oluyor paylastiginiz guzel aciklamis kamera yoksa yan aynaya ufak aynalar yapistiriliyor park icin yardimci onlardan alabilirsiniz
Pratikle olacak biraz 10 sefer denedikten sonra hissetmeye baslayacaksiniz nerede durup direksiyonu duzleyip gereceginizi

  • eja  (21.05.24 22:32:30) 
video iyi anlatmıyor. genelde o kadar büyük alan olmaz. o yüzden videodaki yöntem yapılamaz. daha ileri gitmek lazım. yani öndeki arabanın arkası ile senin arabanın arkası hizalı olmalı. sonra park edeceğin yöne doğru direksiyonu tam kırmalısın.
araba hatchback mi sedan mı? ona göre daha pratik önerme yapılabilir.

  • benarrivo  (21.05.24 22:43:32) 
Ben sezgiyle yapabilir hale gelene kadar aşağıdaki videoda anlatılan şekilde yapmıştım:

pratik yapmak şart.

www.youtube.com
  • pispinti  (21.05.24 22:51:07) 
internette çokça video var. genelde şu yöntemi anlatıyorlar:

1- öndeki aracın arkasıyla arkanı eşitle.
2- arkadaki aracın iki farını da sol aynada görene dek tam sağa kırıp geri gel (yolun sağına park edeceksen)
3- öndeki aracın sol arka farı sağ aynayla denk gelene dek düz geri git
4- kaldırım sağ aynada görünmeye dek tam sola kır

böyle yazında karışık geliyor ama alışınca 10 saniye sürüyor bunu yapmak. bir süre sonra bu referansları dikkate almadan sezgilerle park ediyorsun zaten.
  • sir gawain  (22.05.24 00:03:40) 
önce ezberlerle aynayı eşitle vs. normalden daha geniş yerlere girmelisin. zaman içinde algıların aracın boyutuna alışacak ve düşünmeden hesaplamadan yapabilir hale geleceksin.


  • orpheus  (22.05.24 01:28:05) 
bir süre sonra otomatikleşiyor ve sadece aynaları kullanarak park ediyorum. ama ilk başlarda @pispinti nin paylaştığı videodaki gibi hiza alıyordum. mantıken öndeki araca kendini birebir hizalayıp geri manevra ile bir iki seferde parkedebiliyorsun.

www.youtube.com

x.com
  • exlibris  (22.05.24 09:25:08 ~ 12:41:52) 
öncelikle 1.5 araç boyundan kısa yerlerde başlamayın. az pratikle çözersiniz. öndeki araca paralel geldiğinizde araca çok yakın olmamalısınız. genel olarak neredeyse dik olarak aracın arkasını park edilecek yerin ortasına doğru giriyorum, bence en kritik nokta bu. kaldırım alçak ise teker bile değdirebilirsiniz. sonra gerekirse ileri geri ile düzeltirsiniz. sağ aynayı da aşağıya indirmek çok yardımcı olur.


  • surprise  (22.05.24 10:59:45 ~ 11:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.