[]

Döviz bazlı yatırım nelerdir?

Mesela altın doviz bazlı yatırım midir veya başka neler doviz bazlı yatirimdir




 
S&P ve Nasdaq' tan hisse senedi yatırımı yapabilirsin ya da bunlara yatırım yapan Tefas fonlarından alabilirsin.
Nitelikli yatırımcıysan Döviz ile alınp satılan fonlar da var.
Altın, evet döviz bazlı yatırımdır.
Eurobond alabilirsin veya eurobonda yatırım yapan fon alabilirsin.
  • Mirket  (19.05.24 21:58:56) 
Döviz bazlı dediğin yatırım ABD doları ile fiyatlanan yatırımdır. O nedenle Türkiye'de altın bu kadar popüler. "Altın çok yükseldi" dediğimiz şey genelde TL'nin USD'ye karşı değer kaybı nedeniyle oluşan TL bazlı yükseliş.

- Emtia'lar (altın, gümüş, bakır, petrol vs.)
- Kripto paralar
- ABD'de işlem gören hisse senetleri
- Eurobond'lar

dolar ile fiyatlanan/döviz bazlı yatırım araçlarıdır.
  • Lethe  (20.05.24 09:30:41) 
Altının fiyatı Türkiye'de 2 şeye bağlı: Altının ons dolar fiyatı ve dolar kuru. Dolayısıyla bu ikisinden biri artarsa fiyatı artar. İkisi birden artarsa katlamalı artar.

Şu ara doları sabit tutuyorlar ama altının ons fiyatı her geçen gün artıyor. Artış sadece dolar/TL kurunda değil. Son 6 ayda altın, dolar bazında da %21 arttı. Çünkü artık doların da enflasyonu var.

Paranızı enflasyona karşı korumak istiyorsanız, en güzeli şu an için : fiziksel altın.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.05.24 10:03:39 ~ 10:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.