[]

Yurtdışı için meslek arayışı

Diğer sorumda "yazılım sektörünün 10 yil içinde sonunun geleceği" hususu ağır bastığı için bu sefer direkt bunu soruyorum.

Avrupa'ya kendi imkanlarıyla sıfırdan bir meslek öğrenerek gitmek isteyen bir birey, hangi alana yönelmelidir?


 
*mavi yaka işleri hariç


  • sanguine  (19.05.24 19:11:45) 
Çalışan çabalayan kendini geliştiren için işlerin sonu gelmez gelse bile farklı sektörlere kolay adapte olurlar. Siz yazılımdan vazgeçmeyin. Yurtdışına gitmenize gerek yok yazılım sektöründe dünyanın herhangi bir noktasında yerli veya uluslararası şirketlerde çalışabilirsiniz. Yazılım istemiyorsanız geçerli meslek olarak zanaat öğrenin. berberlik, Kaynakçılık, sıhhi tesisat tamirciliği gibi. Mesele maddiyatsa bu meslekler dünyanın her yerinde kazançlı ve aranılan meslekler. Mesela Türkiye'de sıhhi tesisatçılık yaparak e az 4 - 5 asgari ücret tutarında kazanç elde edebilirsiniz. Gerçi 3d print teknolojisi ilerliyor. Muhtemelen bir gün bu mesleklerede gerek kalmayacak. Her yerde su ısıtıcısı var çaycılık öldü mü? Tablet fotograflardan dijital fotografa geçildi yetmedi her telefonda dijital kamera var fotografçılık öldü mü? Bahane arayaa bahane çok adım atmak lazım.


  • doharkoman  (19.05.24 19:18:52 ~ 19:19:44) 
Halı hazırda avukatlık yapıyorum, mesleğimle ve kazandığım parayla ilgili bir sıkıntım yok ben Türkiye'de yaşamak istemiyorum.

Yanlış anlaşıldım galiba

1-2 yıl sıkı özveriyle kendi kendime öğrenebilecegim ve bir AB ülkesinde giriş seviyesinde bir iş bulmami sağlayacak bir meslek arıyorum.
  • sanguine  (19.05.24 20:04:50) 
Abi mavi yaka bile olsan ki, bu yurtdışına giden mavi yakalilarin olduğu bir kaynak görmek isterdim çünkü ben bulamadim, iki senede gidemezsin.
Mavi yaka olsan temiz iki sene egitim ile diploma, iki sene en az çalışma. Süper olsan dili öğrensen 4 seneden önce gidemezsin.

Bir iki sene özveri ile gidilebilecek iş olsa herkes giderdi yani.
  • logisticsmanager  (19.05.24 20:15:58) 
Ya ne sacmaliyosun sen be ne sınıf atlamasi benim sorduğum soruyla senin yazdıklarınin ne alakası var.


  • sanguine  (19.05.24 22:21:46) 
Diğer sorunuzu da görmüştüm, avrupa maalesrf junior almıyor önce biraz tecrübe lazım. bankalara business analyst ya da çeşitli pozisyonlarda girerek tecrübe edinip sonrasında deneyebilirsiniz. Ama birebir aynı pozisyonda gelmek yine de zor.

Kendi deneyimim: trde risk yönetimi alanında yöneticiyken eş durumundan ülke değiştirdim, gittiğiniz ülkede anadili özellikle hukuk ve banka vb alanlarında bilmeden iş bulmanız imkansıza yakın ama özellikle banka tecrübesi avrupada iş görüyor, ben bankadaki tecrübem sayesinde bankalara destek veren bir IT şirketinde iş buldum. yerinizde olsam sektör avrupada da geniş olduğu için banka pozisyonları ( genel müdürlük özellikle) üzerinden ilerlerdim. Yazılım için sizin diğer sorunuzda da cevap gelmişti sanırım rakip çook, hintliler özellikle her yerdeler. Bizim avantajımız avrupalı yaşıtlara göre tecrübeli olmak, onlar hayat geç başlıyorlar. Ben 28 yaşında 5 yıllık tecrübeliydim ülke değiştirirken iş görüşmesi yaparken şok olmuşlardı buna.

Bir de yine bir başka gözlemim, biz avrupaya göre çoooook çalıştığımız için her şey hakkında daha fazla fikrimiz oluyor, neyse konuyu çok dağıttım. Trde öncesinde birkaç yıl tecrübe için ITye yakın banka tecrübesi öneriyorum.
  • tuborg yesili  (21.05.24 11:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.