[]

Ölümsüzlüğün keşfi

Harvard Üniversite'si 2020 yılında ölümsüzlüğü açıklayacakmış diye haberler dolanıyor. Ama hiç bilimsel ve güvenilir bir kaynaktan ya da birinci ağızdan bir haber bulamadım. Kesin uydurma mı şimdi bu yoksa doğruluk payı var mı? Ölümsüzlük bulunabilir mi sizce?




 
Tek hücreli ya da küçük organizmalar için mümkün olabilir ama büyük organizmalar için mümkün olamaz.

Hatta yazarken de düşündüm, küçük organizmalar için bile mümkün olamaz. O atıklar birikiyor birikiyor ve yaşamsal faaliyetlerin devam edememesine neden oluyor.
  • ataturkiye  (08.07.10 12:53:19) 
Bilimsel bir kaynaktan "x, y universitesi tarafindan 2020'de aciklanacak!" gibi bir sey duymazsin. O yuzden arama bosuna bence.

Olumsuzluk uremenin durmasi ile mumkun olabilir.

Ancak genel olarak olum "ben" ile ilgili bir sorundur, yani beynin olmesi. Yoksa bir tur neslini devam ettigi surece yasamaktadir. Bir canlinin genetik materyalini sonraki nesle aktarip yasamasi aslinda bir nevi olumu ertelemesi demektir. Biz sadece tekil organizmanin bilincini olusturan beyni oluyor diye hayiflaniyoruz yani.

Tekil organizmalarin dogal omrunu uzatmak istiyorsak uremenin azalmasi gerekir yoksa bu sefer kaynak ytersizliginden olur ayni ortamda bulunan canli.
  • kurukafa  (08.07.10 13:43:41 ~ 13:44:18) 
Geçen aylarda Medya Kralı programında Kanal D'deki Doktorum programındaki doktor Harvard Üniversitesinin Scientist dergisinde böyle bir duyuru yaptığını söyledi. O zaman araştırdığımda somut bir makale ya da kaynak görememiştim


  • doink  (08.07.10 13:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.