[]

Ağırlık antrenmanı bacak ve diz hususları

Sol bacak diz kapağıma doğru bir güçsüzlük hissediyorum arada çok yorulunca ya da bacakları zorlayınca. Ama büyük bir problem yok. Spor yapabiliyorum. Günlük hayatta aksama yok.

Genelde dizlerimi kırarken değil kırmayı açarken hissediyorum.

Sadece biliçsizce çok yüklenmek istemiyorum.

Güç antrenmanlarında bacak kısmına gelince çalışırken hangisini yapmak daha mantıklı olur? Ne tavsiye edersiniz?

Aslında smith machine squat benim en sevdiğim. Ama squat yaparken dize çok yüklenmek istemiyorum gerçi smith machine de pek öyle yapamam da.

Leg extension mesela biraz sıkıntılı olabilir gibi heldi.

Neyse dizlerime dikkat edebileceğim bir bacak antrenman hareketi önerir misiniz?

 
Bence burada yanlış taktik var. Ortada bir sakatlık yok. Diyorsunuz ki kendimi güçsüz hissediyorum bu sebepten yapmayayim.

Omzumu sakatladim, sakatlık sonrası sadece belli harekette aci vardı. Fizyoterapist ile o bölgeyi çalıştıracak hareketler bulduk ve o bölgeyi özel olarak izole çalıştım normal antrenman sonrasi. Bu şekilde orayi guclendirdim.

Güçsüz hissettiginiz yeri daha az calistirmak tam tersi mantikta bir olay. Sakatliginiz yoksa yapmaniz gereken bu sorundan kurtulmak için o bölgeyi nasıl güçlendirebilirsiniz.

Bir örnek: diz cevresini güçlendirmek için tersine dağ yürüyüşü vs yaptırılıyor. Bu şekilde özel izole antrenman bakabilirsiniz.
  • logisticsmanager  (15.05.24 17:09:38) 
Diz sağlığı için ip atlamak, geri geri yürümek faydalı oluyor. Calfleri ve hams'leri güzel çalıştır ve güzel esnet brocum
Squat yaparken de dizleri içeri bükmemek önemli. Hep dışa doğru zorluyoruz inip kalkarken, ayakların yere tam bastığında emin oluyoruz, topuk hiç kalmayacak yerinden. Aynayı karşına alıp dizlerini izle. Düzenli artan yükleme ile çalış ani yük bindirme ısınmadan.

  • hasmetizm 2046  (16.05.24 11:45:33) 
Sağolun @logisticsmanager @hasmetizm 2046

Anladığım kadarıyla biraz izole oraya çalışma yapmam yararlı olacak ama birden fazla yğk bindirmeden.

Peki elliptic cross trainer ile çalışma yapsam orda geri geri çevirmeye çalışsam sizce işe arzulanan noktalar çalışır mı düzgün?
  • Lubb  (16.05.24 12:56:23) 
Dene, hissediyorsan işe yarıyordur. Yürüyüş bandında geri geri yürüsen de olur. Zaman yönetimine göre değerlendir artık


  • hasmetizm 2046  (16.05.24 14:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.