[]

araba anahtarı pili bitmesi sonrası kapıları açmıyor

Merhabalar,
Dün arabanın kumanda anahtarının pili bitti, kapıdan açtım ama alarm çalmaya başladı kitleyemedimde alarm çalınca neyse bıraktım öyle arabayı garajda.

anahtarın zaten düğmeleri düşmüştü iki anahtarıda oto anahtarcıda yeni kılıfa transfer ettiler, içinin çipini(yeşil hede) ve anahtarı yeni kap içine koydular, pilde değiştirdik.

şu an anahtarlar yine açmıyor arabayı ikiside arabada hiç tepki yok, anahtara basınca ikisindede kırmızı ışık yanıyor yani anahtarda problem yok ama kumanda arabayı ne kapatıyor ne açıyor, bugun yine kapıdan manuel denedim açıp kapatuyor anahtar kapıyı ama açınca bu şekilde alarm çalıyor, araba evin altında garajda tüm apartmanı uyandırdım 2 gündür sabah sabah araba kontaktan çalışıyor mu hiç denemedim henüz ama akü yeni 2 ay önce değişti.


ben napacağım şimdi??

 
benim anahtarın pili bittiğinde, kapıyı anahtar ile açınca sizinki gibi alarm çalmaya başlamıştı. anahtarı kontağa takıp arabayı çalıştırınca sustu. anahtarın pilini kendim değiştirdim. bir daha sorun olmadı.

anahtarcıya gitmeden önce yedek anahtarı deneseydiniz keşke. bende yedek anahtar sorunsuz çalışıyordu.

arabada anahtarsız çalıştırma varda kullanma kılavuzuna bakın, anahtarı şuraya yaklaştırın diye bir şey olması lazım.


belki anahtarcıda eski pil takmışlardır. pili kendiniz değiştirmeyi deneyin isterseniz. youtubeda videoları var. ben bu şekilde değiştirmiştim.

edit: 2015 hyundai i10du benimkisi.
  • inheritance  (14.05.24 11:36:45 ~ 15:43:03) 
Araba marka model ne belli degil??

Neyse renault için konuşuyum. Pili değiştirince arabaya start yapıp anahtarı el freninin yanında anahtar simgesi olan yere yakın tutuyorsun. Anahtar eşleşiyor.
  • limonlu eksi  (14.05.24 11:38:27) 
anahtar sorununu çözene kadar apartmanı rahatsız etmemek için alarmın sigortasını sökebilirsiniz.


  • robin crusoe  (14.05.24 12:33:08) 
çözüm notu her pil değiştirene güvenmeyin pilinizi alıp kendiniz değiştirin.


  • eja  (14.05.24 14:00:31 ~ 15.05.24 13:45:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.