[]

Restoranlarda servis ucreti adi altinda para alinmasi hakkinda?

Mesela yemek yiyorsunuz ve fiyati ustune yuzde bilmem ne kadar servis ucreti eklenmis. Ne yapiyorsunuz ve genel yorumunuz nedir?




 
Bence her şey fiyata dahil olsa daha makul (fiyat yine yüksek olsun ama tam olarak ne ödeyeceğimizi bilelim) fakat özellikle İtalyan restoranları bunu hep yapar bilerek gidiyorum.

Bu arada, mesela ABD'de video işi yapanlar çekim faturasına ekipman kirasını da ayrıca ekliyor. Başka yerden kiralamıyor kendi ekipmanını ek yansıtıyor. Yenilemek için bu lazım diyorlar bir yandan haklı, ama bir yandan bu işi yapıyorsan atıyorum yazılımcı çalışırken ek olarak laptobumun kullanım masrafı x lira ekliyorum dese bi garip kaçar gibi geliyor. Her işte böyle olacaksa ve normal karşılayacaksak okeyim ben.
  • nhk ni youkosu  (11.05.24 09:46:41) 
kapidan girmeden acikca belirtmedikleri surece soygun, yoksa tercih olarak gorurum. hangi restoranin neye kac para isteyecegine karisamazsin ama yemek bitince fise aslinda onceden soylemedikleri bi seyler eklemislerse bu etik degil.


  • bohr atom modeli  (11.05.24 10:59:16 ~ 11:00:20) 
Saçma geliyor.
Servis ücreti içinde bile neler var ya da bilmiyoruz açıkça. Masada olması gereken bir çatal veya tuzluk yoksa, fiyattan da kırmak lazım o halde değil mi?

  • diyecevaplandı  (11.05.24 12:00:45) 
Önceden haberim varsa kesinlikle gitmem böyle bir yere. Haberim olmadan hesap sırasında ogrenirsem önce şey bir şekilde sorarım bu nedir diye, ikinci kere artık gitmem. Google yorumlarda da yazarım.
Düşün bakkala gidiyorsun, dondurma almaya, dondurma ücreti + 2 tl istiyor, neden diyorsun, servis ücreti diyor, buzdolabına gittim dondurmayı aldım sana verdim diyor.
Valla en nefret ettiğim şey ve kırmızı cizgim.
Servis ücreti, kuver vs bunları görüyorsan orası hakiki esnaf değil, paragöz üç kağıtçı filandir.
  • etna  (11.05.24 13:45:44) 
Taşımak zorunda olduğun bir yükün üzerinde
Ambalajı şu kadar kilo, içi bu kadar kilo yazmasıyla
Toplam şu kadar kilo yazması arasında ne fark olabilir ki?
  • Mirket  (11.05.24 14:39:31) 
mekanda böyle bir ibare varsa veya menüde açık şekilde belirtilmişse tamam ama hiç bir yerde yazmadan hesapla birlikte geliyorsa bu bildiğin dolandırıcılık.
zaten yemek ücretleri şişirilmiş üstüne yok servis ücreti yok küver yok bahşiş tamamen adam soyma. zaten böyle bir mekana bir daha gitmem.

  • my fault  (11.05.24 16:45:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.