[]

El yazısı geliştirme

El yazımı düzeltmeye çalışıyorum son zamanlarda ama yıllardır çivi yazısından hallice yazdığım için bir tekniği falan var mıdır diye Youtube'a bakayım dedim. Bakmaz olaydım.
En çok kullanılan el yazısı şekli Spencerian olarak geçiyor. Yazı şekli çok hoşuma gittiği için bunu taklit edeyim, böyle yazayım dedim. Ama yok arkadaş bu kadar kasmak istemiyorum. İlla kraliyet ailesi mektupları gibi yazmama gerek yok.
Neyse bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir yol yöntem var mıdır?
Fark ettim ki kendi kendime düzeltmeye çalışırsam da olmuyor. Taklit etmeye çabalamadığım sürece öyle ya da böyle kendi çivi yazıma dönüyorum. O yüzden yol gösterici bir şey lazım bana.
Var mı bu konuda bir fikriniz ve öneriniz?

 
Otuz yaşından sonra ben de denedim başaramadım. Zaten günlük hayatta artık gittikçe daha az yazı yazdığımız için fazla pratik de yapılamıyor.


  • parka  (04.05.24 11:23:55) 
ben de bir ara takmıştım buna 40'ıma girmeden. Oturup "güzel yazı defteri"ne tekrar tekrar yazmadan olmuyor.
ilginç olan şu yazımı nasıl düzelteyim diye sorduğumda yazımın çok güzel olduğunu söylemişti herkes...

güzel yazı defteri hala satılıyor diye biliyorum. yoksa da kareli defter iş görür harflerin boyutunu sabitlemek için.
bir de kalem tutma yönteminize bakabilirsiniz. ablam 4 parmağı arasına sıkıştırır mesela. bazısı işaret ile orta arasına sıkıştırıyor vs vs vs
  • janderzel zartanyan  (04.05.24 15:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.