[]

Uzaklaştırma Kararı

Bana kafayı takan 73 yaşında bir profesör için avukatlar aracılığıyla uzaklaştırma kararı aldırdıdım. Adam karar tebliğ edilince araya aracı koyup kararı geri çekmem için tehdit etti. Hiç istemesem de ailemin ısrarıyla aile mahkemesine feragat dilekçesi verdim. Aslında avukata gerek olmadan aile mahkemesinden de uzaklaştırma kararı alınıyormuş sanırım. Avukata 18000 tl verdim kazıklandım değil mi geri ücreti isteyebilir miyim ki?




 
kazıklanmadınız. bir işi yaptırmak için avukat tuttunuz, avukat işini yaptı, parasını aldı. artık vazgeçip vazgeçmemeniz size kalmış. bu kısım avukatı ilgilendirmez. bundan sonra bu tarz bir iş yaparsanız internetten araştırın kolay bir iş olduğunu düşünürseniz kendiniz hazır dilekçelerden biri düzenleyip yazarsınız. ama tavsiyem ciddi işleri avukatsız yapmayın


  • paintov  (14.04.24 22:03:15) 
Sadece bir dilekçelik bir iş için yüksek fiyat


  • andy kaufman  (14.04.24 22:10:28) 
'Oraya belediye otobüsü de gidiyormuş ama ben taksi tutup taksimetrede yazan şu kadar parayı ödedim. Acaba kazıklandım mı? Taksi ücretini geri isteyebilir miyim?'

kadar absürt bir soru.
  • Mirket  (14.04.24 23:43:59) 
1. Kazıklandınız ama sizi avukatınız değil, aileniz kazıkladı.

2. Paranın geri istenebileceği hukuki bir dayanak mevcut değil.

3. Yerinizde olsam parayı beni bu işten vazgeçiren kişi kimse, ondan isterdim. Uzaklaştırma kararı ciddi bir meseledir, madem vazgeçmeye değer bir mesele, neden yargı yoluna başvurdunuz?
  • 10551037  (14.04.24 23:55:57) 
Ciddi bir mesele adam o kadar psikopat ki kararı geri almazsan sonun çok kötü olur diye tehdit etti. Ben korkmadım ama ailem çok rahatsız oldu.
Neyse bana ders oldu 1 sayfa dilekçe yazılıp mahkemenin gişesinden veriliyor. Avukatlara güvenim sarsıldı.

  • ashleybon  (15.04.24 08:59:43) 
Dalga mı geçiyorsunuz yoksa bu başlık şaka mı ben anlayamadım açıkçası ve bunu ciddi olarak soruyorum.

Avukatin emegini 1 sayfalik dilekceden ibaret görüyorsanız, kendiniz yazsaydiniz?

Berbere gidince kaça kesiyorsun ya da tamirciye gidince kaça tamir ediyorsun deyip parasını kabul edip üstelik bunu verdikten ve hizmeti aldıktan sonra geri isteyebilir misiniz, tabi ki hayır.

Avukat da bir serbest meslek erbabı, hayrına çalışmıyor. He pahalıdır ucuzdur, o sizin bileceğiniz iş, size göre daha uyguna hizmet veren avukatlar da var.
  • sanguine  (15.04.24 14:09:12) 
Kendim yazıp vereceğimi bilsem tabiiki kendim yazardım. İnternette ya avukata ya da karakola gidip karar alınıyor diye okudum. Karakolda fiziksel şiddet yoksa vazgeçiriyorlarmış. Feragat dilekçesini verirken okuma yazma bilmeyen bir kadın için dilekçesini yazdım. Maaşım asgari ücretten çok farklı değil o yüzden 18000 benim için önemli para. Aileme kızdım konuşmuyorum. Bunlara sebep olan adamın kaldığı yere sopayla dövmeye gittim ama fransaya kaçmış.


  • ashleybon  (15.04.24 14:30:49) 
18bin liraya sadece bir dilekçe parası olarak bakmayın. ezberden konuşuyor olabilirim ama bu uzaklaştırma kararını aldırırken, sizi ve/veya karşı tarafı ifadeye çağırabilirler. cevap yazılması gerekir, sonrasında duruşma olabilir vs vs vs vs.. para aslında bütün bu işleri içeriyordur.

sonuç olarak avukat dediğini yapmış, uzaklaştırma kararı almış. işini yapmış. parasını hak etmiş. geri çekmiş olmanız avukatın suçu/hatası değil.

bu arada size kafayı takan bir profesör ile aile mahkemesinin ne alakası var? aile mahkemesi genel olarak karı koca arasındaki uzaklaştırma kararlarına bakar.

internetten bir kaç örneğe bakıp kendiniz de yapabilirdiniz ama kararı aldırırken bir dolu uğraşırdınız. (Uyap üzerinden yapılamadığını, adliyeye gitmeniz gerektiğini düşünerek yazıyorum ) adliyeye git gel, oraya koştur buraya koştur derken, 2 günde belki çözerdiniz.

şimdi, eğer 2 günlük yevmiyeniz (maaşınız) 18bin lira ise, bu işi avukata vermek daha mantıklıdır. işinizden gücünüzden kalmazsınız, ve işin doğru yapıldığına emin olursunuz. 2 günlük yevmiyeniz 50bin lira ise, zaten bu işlerle uğraşacak bir avukatınız vardır. 2 günlük yevmiyeniz 18 bin liranın altında ise, ne kadar altında olduğuna ve kendinize güveninize göre karar vermeniz gerekir.
  • co2s2  (15.04.24 14:45:03) 
Doktora yapıyorum jürimde değil dışardan bir prof. Tezin için fikir veriyim diyerek ağına düştüm. Ben görüşmücem dedikçe hediyeler yemekler devreye girdi. Ünlü bir prof sadece 1 ders veriyor zamanı çok. En son ben erkek arkadaş yapınca söyledim hiç görüşmeyelim dedim o da annene mesaj atarım dedi. Mesajın içeriği korkunç bir iftira. Ve de atmış gecenin bir vakti annemler başka şehirden kalktılar geldiler. Uzaklaştırma kararı aldırdım bu sefer de suç duyurusunda bulunurum geri çek dedi. 73 yaşında evlenip çocuk yapmak istiyordu. Anneme nasıl mesaj atarsın diye çıldırdım telefonuna girip ben kendim atmışım.. tam dayaklık gerçekten


  • ashleybon  (15.04.24 17:45:29) 
Tümüyle yanlış bir yol izlemişsiniz kanımca. Şikayetinizi geri çekmek yerine uzaklaştırma kararını veren mahkemeye başvurmuş olsaydınız aleyhinde uzaklaştırma kararı verilen kişi cezaevine gönderilebilirdi. Bu durum YÖK'e bildirilmiş olsa, onlar da devreye girerdi.

Avukat meslektaşım işini yapmış ve emeğinin karşılığı olan ücretini tahsil etmiş. Burada avukatlara güveninizin sarsılmasına neden olacak en ufak bir durum dahi söz konusu değil.

Bence burada anlatmadığınız başka bir durum var. Siz anlatmak zorunda olmadığınız gibi, merak ettiğimi de söyleyemem. İş bir profesörün doktora öğrencisinin annesine mesaj atma noktasına geldikten sonra ailenizin sizi bu şikayetten vazgeçirme noktasına geldiyse, anlattığınız hikayede eksikler olmalı. Bu eksiklerin ne olduğunun benim için önemi yok açıkçası, siz başta hukuken doğru yolu tutmanıza karşın ardından tamamen yanlış bir yola sapmışsınız. Size karşı hangi konuda suç duyurusunda bulunacaktı ki siz uzaklaştırma talebinizden vazgeçtiniz? 73 yaşında bir akademisyenin size karşı elinde nasıl bir kozu var?

Anlattığınıza göre bahsi geçen akademisyenin yanlış tavırları var. Aileniz de yanlış davranmış, uzaklaştırma kararından vazgeçmeniz için size baskı yapmış. Sizin bir yanlışınız var mı bilmiyorum, meseleyi tam olarak öğrenmeden bu konuda bir şey söyleyemem ama anlattığınız kadarıyla sizin de bahsi geçen kişiden çekindiğiniz bir nokta var, size karşı suç duyurusunda bulunacağını söylemesi üzerine siz de geri adım atmışsınız.

Anlattığınız kadarıyla bu olayda tümüyle düzgün davranan tek kişi meslektaşım. İşini yapmış ve emeğinin karşısında avukatlık ücretini almış. Anlattıklarınız tamamen bu şekilde ise, bu olayın faturasını başkasına kesin, meslektaşıma değil.
  • 10551037  (15.04.24 19:30:42) 
Hayır duygularıyla oynamadım sürekli çok yaşlı olduğunu söyledim. Günde en az 10 mesaj atıyordu. Tezine yardım ettim bunu jürine söylerim diye tehdit etti. Halbuki çok az bir ekleme yapmıştı onu da belirtmiştim. Ama kendisine göre tezi o yazmış. Biraz fazla içtiği için aklı başında değil, konuşarak anlaşmak mümkün değil. Bir de arkadaşlarımın uyuşturucu bağımlısı olduğunu benim de uçurumun kenarında olduğumu iddia ediyor. Şu uzay deneylerini yapanlardan fıs akademisyen ve de bunamış. İşim çok zor, ailemi de üzdüğü için öfke doluyum


  • ashleybon  (15.04.24 20:13:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.