[]

sebze ve meyve buzdolabında saklarken poşetlerinden

çıkarıyor musunuz? Bi arkadaşım ağzı açık halde koymuş. En iyi saklama şeklinin de bu olduğunu iddia ediyor. Ağzı tamamen de kapanmayacakmış ama. Buzdolabında poşet bana mantıklı gelmedi açık kapalı.. sizde durum ne?




 
Hiçbir meyveyi sebzeyi poşetle koymam. Poşetin içinde nemli kalıp daha erken çürüyor gibi geliyor. Çoğunu buzdolabının altındaki çekmece kısmına döküyorum. Elmayı ayrı bir kapla rafa koyuyorum çünkü etrafındakilerin olgunlaşma hızını arttırıyormuş, erken bozuluyorlarmış.


  • uepuey  (06.04.24 23:52:58) 
Salatalık mesela poşet içinde hava almaz durumda çok çabuk küflenir, çürür. Buzdolabının içindeki hava sirkülasyonundan faydalanması gerekiyor.
Hani nakliyesi karton kutuda yapılan sebze meyvelerin kutularında delikler oluyo ya. Onlar da hava sirkülasyonu için.
Örnek:
www.gidavitrini.com.tr
  • Mirket  (06.04.24 23:56:21 ~ 07.04.24 00:02:47) 
ağzı kapalıysa olurmuş o dediğiniz bu ağzını iyice açıyor.


  • geveze yazar  (07.04.24 00:11:42) 
Yetkılı servis poşetlerden çıkarmak gerektiğini söyledi.


  • poncikkurabiye  (07.04.24 06:23:16) 
su dolu kavanoz!!!

havuçların ömrü +1,5 aya kadar uzuyor.
dal kısımları suyun içine gelecek şekilde su dolu kavanozlara koyup buzdolabına atıyorum.

turunçgilleri de açıkta ama benim evimde tüm evi ısıtan sistem olmadığı için sıcak değil. turunçgilleri de kullanımdan en az 2 saat önce suya atıyorum ki şahlansın.

yeşilliklerde bu diğer yöntemlere göre faydalı iken bir şekilde çürüyorlar. onu da yıkayıp kurulayıp kağıt havluya sarıp kapalı kavanozda uygun buldum. en iyisi minik saksılarda maydanoz, nane.

baktım örnek var mı diye, www.youtube.com
bu bana göre aşırı. soğanı da atmam yani :)
  • janderzel zartanyan  (07.04.24 17:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.