[]

Üniversitede ders seçimiyle ilgili 2 soru

Merhaba,

1) bir tanıdığım normalde alamaması gereken bir dersi bilgi işlemin hatasıyla alıp, mezun oldu. Bu durumda ne olur? diploması iptal olup, mezuniyet notu yeniden mi hesaplanır? yoksa üniversite bunu mezuniyetten sonra farketse bile artık umursamaz mı?


2) Zorunlu bir dersi bahar ayında alabileceğiniz söyleniyor,ders seçme sayfanızda da bu ders bahar ayında gözüküyor. Ama daha sonra bölüm "bu ders güz ayında açıldı. o zaman almalıydın" diyerek, bu dersi bahar ayında almanıza izin vermiyor. Dolayısıyla, idarenin hatası nedeniyle mezun olamıyorsunuz, okulunuz uzuyor. bu durumda öğrenci ne yapabilir? (dersi alamadığınız için tek ders sınavına da giremiyorsunuz)

teşekkürler

 
1- mezun olduktan sonra kimse uğraşmaz
2- müfredatta hangi dönemde tanımlıysa o dönem açılmalı. Keyfi olarak başka dönemde de açabilirler ama müfredattaki döneminde de açmak zorundalar. Aksi halde konu mahkemelik olur.

  • cek  (13.02.24 22:36:32) 
1. kazanılmış haktır, geriye dönük silme işlemi yapılmaz.

2. ders birden fazla bölüme verilen ortak derslerden biri olabilir. her bölüm kendi öğretim programındaki takvime göre o dersi alır. sizin bölümün öğretim programında güz dersidir, ama başka bölüm için bahar dersidir ve o bölüm için baharda açılmıştır. bu sizin o dersi baharda alabileceğiniz anlamına gelmez. zaten ders açıklamasında xx bölüm açılmıştır gibi açıklaması vardır mutlaka. gene de ben olsam ne yapardım (sistem izin veriyorsa elbette) derse kayıt olurdum ve belki gözden kaçar diye dua ederdim.
  • halanne  (14.02.24 11:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.