[]

Kaza sonrası sigorta firmasına bildirim hakkında?

Merhaba arkadaşlar,

17-18 gün kadar önce ufak bir kaza yaşadık. Maddi hasar vardı her iki tarafta da, hatalı taraf bendim. Tutanak tutuldu vs., karşı taraf benden poliçeyi vs. istedi iletişime geçmek için. Şirket aracıydı, şirket muhasebecisi biz halledicez dedi. Ben de çok ilgilenmedim, sonra dün e-devlet'te bakarken bildirimin dün yapıldığını gördüm. İnternette de "poliçe sahibi" 5 iş günü içerisinde bildirim yapmalı yoksa sigorta firmaları zararı karşılamaz diye bir bilgi gördüm aklım çıktı.

Sigorta firmasını aradım, işte kaza oldu hatalıyım, ne yapmam gerekiyor, bildirim vs. dedim. Bir şey yapmanıza gerek yok. Mağdur taraf aracını tamir ettirip iletişime geçecek bizimle dedi.

Şimdi benim internette gördüğüm bilgi mi yanlış yoksa ben mi yanlış yorumladım? Bilgi yanlış değilse, sigorta firması mı hatalı bilgi verdi? Ya da karşı taraf mı 5 iş günü içinde bildirmeliydi. E-Devlet'teki görüntüye göre bildirim kazadan 16 gün sonra oluyor. Baya tedirgin oldum, ilk kazam bu. Uygulamayı da tam bilmiyorum, başına gelen varsa bilgi verebilir mi?

 
edevlette hangi bölümde gözüküyor bildirim? ben de 5 iş günü biliyorum.


  • adivar  (21.11.23 11:35:56) 
@adivar Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama kısmında.


  • ayran balik sofrasi  (21.11.23 13:00:44) 
geçmiş olsun. rahat olun sizin bir şey yapmanıza gerek yok.
geçenlerde park halindeki aracıma bir araç çarptı ve tutanak tuttuk. kusurlu o. evraklarını aldım 2,5 ay sonra gittim dosyayı açtırıp onarımı yaptırdım. evet sigorta şirketini bilgilendirmeniz hasar dosyası açtırmanız beklenir ama 5 gün içinde olmuyor ne yazık ki. uygulamada o iş öyle değil yani.
sizin bir hasarınız olup tanzim etmek istediğinizde gidip servise ya da ustaya neyse verip dosya açtırıp eksper atamasını talep ediyorsunuz. sonrasını sigorta şirketi, eksper ve servis hallediyor. eksik evrak beyan vs varsa sizi ararlar.
  • erty_ksk  (21.11.23 15:03:15) 
@erty_ksk Çok sağolun içimi rahatlatan bir yanıt oldu.


  • ayran balik sofrasi  (21.11.23 18:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.