[]

araç hızlı kullanma sorunu

Çoğu zaman aracı yol hız limitlerin üzerinde kullanan biri , 140-190 km bu hız belasından nasıl kurtulabilir, teşekkürler.




 
gore sitelere girip hız yaparken kaza yapıp ölen kişilerin ceset fotoğraflarına bakabilirsin.

gerçi hız yapanlar hep "benim başıma gelmez yea" diye düşündükleri için etkili olmayabilir.

çoluğun çocuğun aklına gelsin diycem, adam arka koltuğunda çocuuğu otururken de hız yapıyor, birebir şahidim yani. o da olmaz.

hız yaparken öyle bir şey yaşa ki kaza geçirme ama kıyısından dön, altına s.ç belki akıllanırsın diycem, kaza yapıp sağ çıkan da direksiyona geçip aynen devam, onu da gördüm.

yani bu bir tutku. en kötüsü de olsa vazgeçilmiyor galiba. hız yapam biri olmadığım için bilemeyeceğim.
  • kibritsuyu  (19.11.23 18:28:13 ~ 18:31:10) 
trafik kazası videolarını izlemen yeterli. çoğu hızdan ve kurallara uymamaktan oluyor


  • jelly bear  (19.11.23 18:29:21) 
düşük hacimli, güçsüz bir araba alarak. maksimum hızı 160 falan olan, bu hıza da 45 saniyede çıkan bir araç alırsa ister istemez basamayacaktır.

aklı başında biri hız limitlerinin neden konduğunu bileceği için aklıma başka bir şey gelmiyor sıfırdan eğitilmesi dışında.

Edit: bu isteği bastırmak için pist kiralayıp orada ne isteniyorsa yapılarak ateş söndürülebilir belki.
  • orient blue  (19.11.23 18:54:12 ~ 21:26:47) 
Genelde sinirli adamlar hızlı araba kullanır derler. 10 yıl önce bende böyleydim. sinirliydim depresondaydım. adana otobanında 190'ı geçiyordum bir zamanlar. sonra antidepresan kullandım sakin bir insana dönüştüm 70-80'le gidiyorum artık.


  • komando kani var bende  (19.11.23 18:59:39) 
Teşekkürler herkese,

Araç motoru düşük hacimli 1.3 motor 100 beygir ancak 6. vitesten dolayı yüksek hızlara çıkıyor , kaza videolarını çok bakıldı.
@komando kani var bende dediği gibi sinirlilik durumu var, ancak depresyon olduğununu düşünmüyorum.

Akıl mantık ne kadar yavaş desede tutku her zaman bir adım öne geçiyor, esas sıkıntı bu.
Belkide dopamin veya adrenalin ile ilgili bir durum
  • Rao  (19.11.23 20:22:36) 
180 km hızla giderken ortalama bir aracın yere basma ağırlığı 24 kg. Tek taşa ve cisme dokunsa araç ne hale gelir?
Mercedes aracımla 240 km hıza çıktım mantık işi değildi, kuzenimin m3 ile daha yüksek hızlara çıkmıştık. Sonuç salaklık net olarak. Ama gençken yapılıyor hız. Şu an 140 km oldu mu rahatsız oluyorum.

  • mikahakkinen  (19.11.23 21:05:21 ~ 21:07:39) 
(bkz: ikarus sendromu)
bana bişey olmaz düşüncesi. mantıklı zihnin bunun gerçek olmadığını biliyor ama irrasyonel tarafta özgüven patlaması var çünkü bu özgüveni törpüleyecek yeterli feedback alınmamış.

yaşlanınca geçiyor ya da ciddi bir kaza atlatman lazım. o kazada tahmin ettiğin kadar yetenekli olmadığını, olayların nasıl bir anda kontrolünden çıktığını acı şekilde tecrübe edeceksin.
  • orpheus  (19.11.23 22:10:59 ~ 22:25:22) 
Evlenip çocuk sahibi olunca, ailesi içindeyken o arabayı istesede hızlı kullanamaz.


  • etna  (19.11.23 22:31:51) 
bende ayni oyleydim

salak salak need for speed oynuyormus gibi suruyordum

sonra boylesi gunlerden birinde, karsima bir anda bir yaya cikti
ona carpmamak icin direksiyonu kirdim vs, uzun hikaye

velhasili kelam, su an otobanda bile 100 u gecmiyorum :)
  • foster  (19.11.23 23:36:36) 
elektrikli araç alsın. bizim patron o şekildeydi. şimdi elektrikli arabası var. çok hızlı gittiğinde şarj çok azaldığı için sakin sakin gidiyormuş kendi dediğine göre.


  • inheritance  (20.11.23 08:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.