[]

Bütün dillerin birbirine benzemesi

C#, phyton, js, php hepsinin methodları, döngüleri, değişken tanımlamaları aynı. Bunları yapabilen birü cv'süne bu dilleri biliyorum yazabilir mi?




 
Aynı derken?
Olay sadece döngü ile bitmiyor ki.
Cv'ye bunların hepsini biliyorum yazsan amatör eğlendirirsin.
  • neymis  (15.11.23 00:34:18) 
Peki biliyorum demek için ne yapmak lazım?


  • Bir cebinde das kapital  (15.11.23 00:39:17) 
Hepsinde temel işlemleri yapabilen örnek uygulamalar yazabilirsin.
Gitup da paylaşırsın.
Referans olarak bunu gösterirsen daha gerçekçi olur.
  • neymis  (15.11.23 00:43:22) 
bu diller syntax olarak birbirine benzer cunku cogu "c" ailesinden gelen diller. biraz python farkli digerlerinden.

oncelikle bir dili syntax olarak bilmek o dili bilmek degildir. giris seviyesinde yapilan en buyuk hata bu oluyor, ve bu nedenle yeni baslayanlar hemen cv lerine dilleri ogrendiklerini zannedip sira sira yaziyorlar.

bu diller cok farkli calisiyor ve kodu isletiyorlar. o nedenle bu dillerde cok farkli sekilde kod yaziliyor. mesela python ve js interpreted diller ama c# ve java compiled diller. ornegin js prototype based inheritance yapisi var. kimi multiple inheritance izin verir kimi izin vermez. kimi multithread dir, kimi degildir.

bir dili tamamen ogrendim demek cok iddiali bir soz olur, cunku diller calistiklari ortama gore farkli sekilde yazilirlar, cok farkli temel kutuphaneleri, frameworkleri vardir. bunlari tamamen ogrenmek cok zaman alir. ama temel olarak bir dilde asenkron programming yapabiliyorsaniz, o dilin temelini dayandigi yaklasimlairin temel orneklerini yazabliyorsaniz (object oriented programming, funcitonal programming vs.), dilin memory yonetimini teorik de olsa biliyorsaniz, o dilde temel veri yapilari ve algoritmalari yazabiliyorsaniz o dili biliyorum diyebilirsiniz. tabi bunlari yapmak icin dogal olarak syntax da bilmis olursunuz.

ama tum bunlar disinda ideal olan o dildeki populer framework, design pattern ve kutuphanleri de bilmektir. piyasada bunlara ihtiyac duyulur.
  • emrahday  (15.11.23 12:28:13 ~ 12:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.