[]

özel sektörde çalışan bir kişinin emekli maaşı ne kadar olur, örneğin...

örneğin ilk işe başladığında 1.500 TL maaş alıp, ilerleyen yıllarda da enflasyon oranında maaşı artan, yani iş hayatı boyunca ortalama 1500 TL maaş alan bir kişi emekli olduğunda ne kadar maaş alır?

Önemli bir soru da: Özel sektörden emekli olanlar emeklilik ikramiyesi alırlar mı? Mesela bir kişi her üç beş yılda bir iş değiştiriyor ve bazen oralardan kıdem tazminatı alıyor. buna bakar mı SGK? kıdem tazminatı ile emeklilik ikramiyesinin alakası var mı?

bir kişi çalıştığı yerden ayrılınca hem kıdem tazminatı alsa bile, özel sektörden emekli olunca emeklilik ikramiyesi alır mı? alıyorsa bu nasıl hesaplanır?

 
emeklilik ikramiyesi denen sey zaten kidem tazminati.
son calistigi isyerinde kac sene calistigina gore degisir alacagi kidem tazminati, ortalama olarak da calistigi yil*son sene aldigi maas.

  • de jure  (03.07.10 20:26:09) 
kıdem tazminatının sgk ile alakası yoktur..ne kadar emekli maaşı alacağına gelince aldığın maaş değil yatan sgk primi önemli..sgk primin tavandan yatarsa emekli maaşın da artat..şu anda emekli maaşı hesabına 2000 yılından önceki 10 yıl ve 2000 sonrası tüm yıllar hesaba katılır..


  • heavysmoker  (03.07.10 21:40:53) 
ancak sgk primi zaten maaşın bir oranı, bu nedenle de alınan son dönem ücretleri emeklilik maaşını etkiler. mesela bin lira maaş verip de tavandan prim yatırılamaz.

alınan kıdem tazminatları emeklilikte hesaplanacak tutardan indirilir diye biliyorum ben, neticede emekli ikramiyesi kıdemlerin toplamı.
  • uyuklayankedi  (05.07.10 04:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.