[]

Tarım politikaları ,tarımın geleceği ve bireysel önlemler

Merhaba,

Bildiğimiz gbi tarım politikaları sayesinde artık köylerde bile pazarlar kuruluyor, köylü üç harflı marketlerden ve pazarlardan alışveriş yapıyor artık. Yani köylü bile üretici değil tüketici durumunda.


Hal böyle olunca, gıda güvenliği ve gıda sorunu böyle giderse ülkenin büyük problemlerinden biri olacak ve hane halkının gider kalemi üzerinde git gide dahada büyük yükler oluşturucak belkide bir çok tarım ürününe ulaşamaz durumda olacağız.

Bu konuda siz ne düşünürsünüz ? kendim yıllar önce bu düşünceden dolayı sulu bir tarım arazisi almıştım.
Ancak şu an için bir faaliyetim yok, sizce gelecekte türkiyede tarımın kaderi nasıl değişir veya değişmez, bireysel önlem olarak ne yapmalı ? teşekkürler.

 
Bazı şeylerin bazı yerlerde yapılması mantıklı değil. Köylünün marketten alışveriş yapması köyde üretmekten ucuz olduğu anlamına geliyor. Gıdayı türk köylüsüne ürettirmek hiç güvenlikli bir yöntem değil. Birincisi zehir yemiş olursunuz, ikincisi de efektif bir şekilde tarım yapamazlar. Ayrıca gıdamız gerçekten tehlikeye girerse üretiriz. Çoğu bitkinin yetilmesi hepi topu 3 ay sürüyor.


  • Bir cebinde das kapital  (08.11.23 23:44:36) 
Geleneksel tarım yerine modern tarım uygulamaları teşvik edilmeli.

Lakin bunun yapılması kolay olmamakla birlikte kısa vadeli bir uygulama değil.

Tarım alanında yapılacak uygulamaların gerçekleştirilebilmesi için
Ülkeyi yönetenlerin idealist olması gerekiyor.
Bu da günümüzde mümkün değil henüz.

Ben bir süredir topraksız tarım ile ilgili araştırmalar yapıyorum ve ülkemizde bu konuda oldukça fazla girişim var.

Bu konuya devletin desteğini arttırması gerekir diye düşünüyorum

Ayrıca ülkemizde tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi de büyük bir sorun. Kooperatif sistemi uygulanabilse çiftçi ürettiği ürünü değerini bularak satabilecek.

Bunun çok güzel bir uygulaması var. Yozgat kabali köyünü arastirmani ve yapılan uygulama ile neler yaptıklarını görebilirsin.

Ülkemizde doğru uygulamalar fakat bir elin parmağını geçmez.

Herşeyin başında toplumun eğitim seviyesi yükseltilmesi ve kırsal bölgelerdeki kesime modern tarım uygulamaları anlatılması gerektiğini düşünüyorum

Bu konu oldukça derin ve bir çok etmene bağlı.
  • kaiserr76  (09.11.23 07:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.