[]

IK işleri / çok sıkıştım

Merhaba, uzun bir süredir işsizlikle mücadele halindeyim. Eylül ayı sonunda kurumsal bir firma tarafından başvuru yaptığım pozisyon ile ilgili arandım. Yurtdışında olduğumu dönünce görüşebileceğimizi bildirdim. Yurda döndüm 6 Ekim'de haberleştik 12 Ekim'de IK Müdüresi ile yüzyüze görüştük. Görüşme çok iyi geçti. Maaş beklentim bir tık üstte kaldı. GMY ile görüşüp size önümüzdeki hafta salı-çarş dönüş yaparım dedi ama o hafta arayan olmadı. 24 Ekim'de ben arayıp durumu hatırlattım. Sizin beklentiniz çok yüksek kaldı bizim maaş aralığımız bu kadar diyerek rakam verdi. Ben de biraz düşünüp size dönüş yapayım dedim. Mail ile dönüş yapabilirsiniz dedi. 26 Ekim'de bu maaş aralığından devam etmek istiyorum sürece diye mail attım ama gel gör ki hiçbir dönüş olmadı. Artık yarın bir aramayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Durum çok olumsuz mu acaba? Pozisyona birebir uygunum bu arada, daha büyük ve yoğun bir yerden oraya geçiyorum. IK'cı bu fikirden bile çok hoşlandı görüşmemizde anladım. Kadın çalışan istiyorlar pozisyon için. Görüşmede bir rakam zikrettim ama paradan daha önemli şeyler olduğunu da söyledim ki benim açımdan cidden öyle.

Ayy help me!! Her türlü görüş, tavsiye, motivasyon kabul edilir :)
Yakın çevreme hiç bahsdemiyorum ama gidişatım çok koötü.

 
arayın bence çekinmeyin, süreç sona gelmiş artık kaybedecek bir şey yok. ayrıca istekli olduğunuz gözükmüş olur.


  • nuisance  (01.11.23 18:01:08) 
en fazla ne kaybedersin. ara başka yerlerden dönüş bekliyorlar siz bir karar verebildiniz mi? de..


  • ayseee  (01.11.23 18:22:21) 
Yanlış yapmışsın. Uzun süredir işsizsen anlaşma şansın yok. Direkt söylenen ücreti kabul etmen gerekir işi kapmak için.


  • dissendium  (01.11.23 18:47:31) 
Son bi arayın, maaş konusunda daha ılımlı konuşun. Arayı açmayın hemen yarın arayın.


  • medre  (01.11.23 22:00:50) 
Ara ama beklentinle teklif arasında çok fark varsa "şimdi ihtiyacı olduğu için kabul ediyor ama ilk fırsatta maaş yüzünden kaçar" algısı yaratmış olabilirsin.

Bu işi maaştan bağımsız neden istediğini, sana neler katacağını, seni "heyecanlandıran" yanları gösterip mecburiyetten değil cidden istediğin için peşinde koştuğunu belirtirsen olabilir.

Sen dönene kadar yerine başkası da alınmış olabilir bu arada.
  • Bruce  (01.11.23 22:40:14) 
Olmamış :(


  • gergedan  (21.11.23 17:34:52) 
dünyanın en pis hislerinden biridir.
tekrar deneyin
başka yerlere bakın.
geçmiş olsun.
  • nuisance  (21.11.23 19:13:08) 
bana da olmamis gibi geldi..
bir dahaki mulakatta maas beklentini belirme, uzun suredir issiz olan birisinin boyle bir luksu yok malesef. "pozisyon icin adil bir maas vereceginize eminim" de gec.

  • cooperr  (21.11.23 20:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.