[]

e-ticaret ürün iadesi - muhasebeleştirme

slm, e-ticaret yapıyorum. sorum aslında çok basit ama herkes farklı bir şey söylüyor ve kafam allak bullak oldu. şimdi olay şu; ben ürünü internetten sattım, 15 gün sonra müşteri ürünü iade etti. kullanmakta olduğum entegrasyondan fatura iptali yapıyorum.

önce irsaliye sonra fatura diyen de var, gider pusulası kullanmalısın diyen de. ama benim yöntemim çok daha pratik sanki. doğrusu nasıl olmalıdır? teşekkürler.


 
iade süresi içerisinde alıcı iade etmiş, dolayısı ile satış gerçekleşmemiş sayılır, bu anlamda fatura iptal edilmesinin vergi kanunları açısından bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, bana göre yaptığınız doğru.

Tabiki bu son kullanıcı için geçerli, firmalara satış yaptığınızda ise onlar size iade faturası kesecek , fatura iptali yapmayacaksınız.
  • Rao  (26.10.23 21:42:25 ~ 22:09:17) 
Fatura iptal süresi 7 gün diye biliyorum. Biz her türlü logodan iade girişi yapıyoruz


  • kondansator  (26.10.23 22:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.