[]

Son zamanlarda Sırbistana giden var mı?

Yılbaşında Belgard turu yapacağım. Ne zaman Belgrad ile ilgili bir yazıya denk gelsem pasaport kontrolünde çok fazla sıkıntı yaratıyorlar falan diye okuyorum. Durup dururken gerildim. Doğru mu sıkıntı çıkarttıkları falan?




 
Ben 6-7 ayda bir gittim sanırım son 1.5 yılda. Benim gözlemim 2-3 erkekten oluşan gruplara soru soruyorlar genelde. Hani “kenara çekme” durumunu görmedim hiç ama sadece diğer kişilere göre daha uzun sürüyor gibi. Ben hep tek başıma gittim, sorun yaşamadım. Sadece son girişimde “çok sevdiniz galiba kehkehkeh” şeklinde bir diyalog kurdu. Ben de evet seviyorum dedim, bastı verdi pasaportumu.


  • irene  (16.10.23 19:40:28) 
2 gün önce Belgrad'dan döndüm.

Açıkçası gördüğüm en rahat pasaport kontrolüydü. Pasaportu uzattım, yüzüme bakıp pasaportu makineye okutup kaşeyi vurup geçti Sırp polisi.
  • armagan abanuz  (16.10.23 19:40:42) 
ben de girerken güldüm gümrükte o kadar rahat geçtik ki absürt geldi. kışı kış yalnız çok soğuk hırsız maskesiyle gezseniz yeri


  • mess  (16.10.23 20:24:04) 
birkaç ay önce gittim. Hiçbir sorun olmadı. Polisler de güler yüzlü idi. Belgrad güzel bir yer.


  • sparkle kiddle  (16.10.23 21:24:27) 
Temmuz ayında tek gittim. Problem çıkmadı.


  • put it in your appropriate place  (16.10.23 22:04:46) 
en son bu yıl kurban bayramı tatilinde gitmiştim hiçbir sorun yaşamadım. yaşayanı da görmedim.
gerilmenize gerek yok. en kötü ihtimalle dönüş biletini rezervasyonunu vs göster der gösterirsin tamam geç der. sorun yaşamama ihtimalin sorun yaşama ihtimalinden daha fazla. böyle düşün.

  • ezkaza  (17.10.23 01:17:12) 
kara yoluyla giriş yapmıştım bir sorun çıkmamıştı. ancak çıkış yaparken havalimanını kullandık. havalimanında pasaportu verdim bir polis vardı pasaportu aldı sonrasında etrafı izlemeye başladı boş boş. hiçbir tepki vermedi. uçağa zaman vardı o yüzden ben de bir şey demedim. 5-6 dakika bekledikten sonra arkadaşıyla konuştu. sonra mührü bastı verdi.

yani anlamsız hareketleri olabiliyor ama tepki vermeyin ve herşeyin normal olduğunu bilerek takılın mecburen işlemleri yapacak.
  • bravoteam  (17.10.23 09:17:32) 
Kişiden kişiye değişebilir. Son zamanlarda Sırbistan üzerinden AB ülkelerine kaçak olarak göç edenlerin sayısı arttı bu yüzden tipinize, eğitim, iş ve gelir durumunuza göre kontrol durumu değişebilir. Doğunun bir köyünden çıkıp Sırbistan'a giden, pasaport defteri boş, banka hesabı bulunmayan işsiz veya sabıkalı birisi şüphe çeker kontrole takılabilir mesela.


  • doharkoman  (17.10.23 17:17:46) 
1 ay önce gittim sırbistan'a. hayatımdaki en rahat pasaport kontrolüydü. pasaportu verdim, 10 saniye içinde pasaportu geri alıp giriş yaptım. tek bir kelime bile etmedik ne polis ne ben.

6 yıl önce ilk gittiğimde uçağın yarısını uçaktan çıkarken kenara çekip pasaport, dönüş bileti, kalacak otel rezervasyonu kontrolü falan yapmışlardı ama, onlar da salmış heralde iyice.
  • dunga  (18.10.23 14:20:30 ~ 14:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.